Jednoduchý a velice chutný recept, který vám připomene nezapomenutelnou chuť zvěřiny, aniž byste ji museli použít. Bude vám stačit pouze vepřové maso a jedinečná domácí omáčka z červeného vína a švestkových povidel. Užijte si to!
INGREDIENCE
- 4 plátky vepřového karé
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 150 ml červeného vína
- 1-2 lžíce švestkových povidel
- 2 stroužky česneku
- zázvor
- tymián
- skořice
- 2 – 3 hřebíčky
- černý pepř
- sůl
- 500 g brambor
- 200 g slaniny
- bylinky (dle chuti)
- máslo
- olej
POSTUP
- Plátky vepřového karé nařízneme,naklepeme, osolíme, opepříme a překrojíme na poloviny.
- Máslo rozpustíme na pánvi s trochou oleje, osmahneme na něm česnek, přidáme maso, které prudce opečeme a dochutíme tymiánem, pak přikryjeme a dusíme.
- Když je karé hotové, vyjmeme ho z pánve a do výpeku přidáme víno, švestková povidla a redukujeme.
- Později přidáme rajský protlak a vše dochutíme nastrouhaným zázvorem, hřebíčkem, skořicí, trochou másla a ještě chvilku povaříme.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce povaříme.
- Slaninku nakrájenou na kostičky osmahneme na pánvi, přidáme brambory, promícháme a spolu opékáme.
- Na závěr ochutíme bylinkami.
- Vepřové karé servírujeme s omáčkou a s bramborami se slaninou.