Vepřové kostky dušené v hořčičné omáčce se žampiony

Vepřové kostky dušené v hořčičné omáčce se žampiony

Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších pokrmů, jaký jste kdy připravovali! Nepotřebujete na něj žádné náročné ingredience a pochutná si na něm celá vaše rodina.

Co budete potřebovat

  • 2 lžičky řepkového oleje
  • 500 g vepřové kýty nebo pečeně, nakrájené na kostky
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 pórek, nakrájený na tenké plátky
  • 10 g hladké mouky
  • 150 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 kostka zeleninového vývaru, rozpuštěná ve 400 ml vody
  • 400 g konzervovaných máslových fazolí, scezených

Postup

  • V hrnci rozehřejte olej a přidejte vepřové maso.
  • Za stálého míchání opékejte 3–4 minuty dohněda, poté přidejte cibuli, česnek a pórek.
  • Za stálého míchání restujte další 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  • Přisypte mouku a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
  • Přidejte žampiony, vmíchejte hořčici a vývar a za stálého míchání přiveďte k mírnému varu.
  • Snižte teplotu na minimum, přikryjte pokličkou a 1 hodinu vařte doměkka – občas promíchejte a v případě potřeby přidejte trochu vody.
  • Přidejte máslové fazole, promíchejte a před podáváním vařte dalších 10 minut.
  • Nechte si chutnat!
Vepřové maso se žampiony a fazolemi v hrnci, posypané čerstvou pažitkou.
www.diabetes.org.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.