Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších pokrmů, jaký jste kdy připravovali! Nepotřebujete na něj žádné náročné ingredience a pochutná si na něm celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
- 2 lžičky řepkového oleje
- 500 g vepřové kýty nebo pečeně, nakrájené na kostky
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 pórek, nakrájený na tenké plátky
- 10 g hladké mouky
- 150 g žampionů, nakrájených na plátky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 kostka zeleninového vývaru, rozpuštěná ve 400 ml vody
- 400 g konzervovaných máslových fazolí, scezených
Postup
- V hrnci rozehřejte olej a přidejte vepřové maso.
- Za stálého míchání opékejte 3–4 minuty dohněda, poté přidejte cibuli, česnek a pórek.
- Za stálého míchání restujte další 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- Přisypte mouku a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
- Přidejte žampiony, vmíchejte hořčici a vývar a za stálého míchání přiveďte k mírnému varu.
- Snižte teplotu na minimum, přikryjte pokličkou a 1 hodinu vařte doměkka – občas promíchejte a v případě potřeby přidejte trochu vody.
- Přidejte máslové fazole, promíchejte a před podáváním vařte dalších 10 minut.
- Nechte si chutnat!