Příprava tohoto pokrmu zabere maximálně 30 minut, ale rozhodně stojí za to. Masu sekundují zelené fazolky, které dodají celému pokrmu ten správný šmrnc.
Ingredience:
- 650 g vepřových kotlet bez kosti
- 1 polévková lžíce kořenící směsi na vepřové maso
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 kostky másla
- 60 ml zeleninového vývaru
- Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- 6 – 8 stroužků česneku
- 450 g zelených fazolek
- 1/4 lžičky červených chilli vloček
- Čerstvá petržel a plátky citronu na ozdobu
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na středně velké kostky, česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
- Zelené fazolky zbavíme konců a blanšírujeme. Pokud jsou tenké, můžeme blanšírování vynechat.
- Maso dáme do misky, posypeme kořením a promícháme, aby se dostalo na každý kousek masa.
- V pánvi zahřejeme olej na středním ohni a poté vhodíme vepřové kostky, které osmažíme po dobu 3 minut ze všech stran, aby bylo křupavé a okraje získaly hnědý nádech. V případě potřeby ještě přilijeme olej.
- Osmahnuté maso vyjmeme z pánve a vhodíme rozpustit máslo. Snížíme trochu teplotu a jakmile je máslo rozpuštěné, přidáme česnek a restujeme zhruba 30 sekund až 1 minutu.
- Pánev důkladně oškrábneme od kousků masa a zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou.
- Mícháme asi 1 minutu a poté přidáme zelené fazolky, které necháme vařit po dobu 4 minut a pravidelně je otáčíme pomocí kleští.
- Nakonec dáme fazolky v pánvi stranou a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
- Servírujeme maso s fazolkami ozdobené plátky citronu a posypané čerstvou nakrájenou petrželkou. Kdo chce, může ještě přisypat nasekané čerstvé chilli papričky.