Velmi jednoduchý recept pouze z několika málo ingrediencí. Vyzkoušejte, uvidíte, že výsledkem budete velmi příjemně překvapeni.
Ingredience:
- 500 g vepřového masa, například plec či kýta
- 3/4 šálku šlehačky
- 1 PL másla
- 4 čajové lžičky sladké papriky
- 1 čajová lžička hladké mouky
- sůl, pepř
Postup:
- Vepřové maso omyjte a nakrájejte na menší kostky.
- Tyto kostky následně poprašte moukou a posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou.
- V hrnci rozehřejte máslo a kousky masa na něm ze všech stran orestujte, přibližně 4-5 minut.
- Přilijte do hrnce smetanu a případně zbytek papriky, který vám zbyl po okořenění masa.
- Vařte za občasného míchání přibližně 8-10 minut, než bude maso zcela měkké.
Takto připravené vepřové na paprice se nejčastěji podává s těstovinami.