Vepřové kostky v paprikové omáčce

Vepřové kostky v paprikové omáčce

Velmi jednoduchý recept pouze z několika málo ingrediencí. Vyzkoušejte, uvidíte, že výsledkem budete velmi příjemně překvapeni.

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa, například plec či kýta
  • 3/4 šálku šlehačky
  • 1 PL másla
  • 4 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 čajová lžička hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vepřové maso omyjte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Tyto kostky následně poprašte moukou a posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou.
  3. V hrnci rozehřejte máslo a kousky masa na něm ze všech stran orestujte, přibližně 4-5 minut.
  4. Přilijte do hrnce smetanu a případně zbytek papriky, který vám zbyl po okořenění masa.
  5. Vařte za občasného míchání přibližně 8-10 minut, než bude maso zcela měkké.

Takto připravené vepřové na paprice se nejčastěji podává s těstovinami.

Těstoviny s kousky vepřového masa v paprikové omáčce
zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.