Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 5
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5
Ingredience
- 600 g vepřových kotlet
- 50 g sádla nebo jiného tuku
- 1 lžíce hl. mouky
- žampiony nebo jiné houby
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Kotletky mírně naklepeme, před tím kotlety uvolníme od kosti, posolíme opepříme a poprášíme moukou po obou stranách
- Na pánvi rozpálíme sádlo nebo tuk a na něm osmahneme z obou stran kotletky, přidáme houby nebo žampiony a podlijeme trochou vody
- Dusíme je za občasného podlévání do měkka
- Můžeme místo vody podlévat vývarem pro výraznější chuť
- K této specialitce je výborná rýže a též i brambor