Vepřové kotlety na paprice se smetanou

Vepřové kotlety na paprice se smetanou

Šlehačka či smetana je jednou z typických ingrediencí, která se do receptů na paprice obvykle přidává. Výsledkem je krémová omáčka lahodné chuti.

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 šálek žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 a 1/2 šálku šlehačky
  • 2 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL čerstvé nasekané petrželky
  • 1 PL sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V menší misce smíchejte prolisovaný česnek, papriku, sůl a pepř.
  2. Omyté a osušené vepřové kotlety touto směsí velmi důkladně potřete.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  4. Následně vepřové maso na pánvi  orestujte z obou stran, přibližně 3-5 minut.
  5. Poté kotlety vyjměte z pánve a na zbývajícím oleji se směsí koření orestujte na plátky pokrájené žampiony.
  6. Povařte přibližně 5 minut, dokud žampiony nezměknou.
  7. Přilijte do hrnce kuřecí vývar a šlehačku.
  8. Vraťte zpět do pánve vepřové maso.
  9. Za občasného míchání povařte do zhoustnutí, dokud nejsou kotlety měkké.

Vepřové na paprice se smetanovou omáčkou a žampiony podávejte nejlépe s rýží, posypané čerstvou petrželkou.

Plátky vepřového se žampiony v omáčce ze smetany a papriky
zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.