Šlehačka či smetana je jednou z typických ingrediencí, která se do receptů na paprice obvykle přidává. Výsledkem je krémová omáčka lahodné chuti.
Ingredience:
- 4 vepřové kotlety
- 1 šálek žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1 a 1/2 šálku šlehačky
- 2 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL čerstvé nasekané petrželky
- 1 PL sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V menší misce smíchejte prolisovaný česnek, papriku, sůl a pepř.
- Omyté a osušené vepřové kotlety touto směsí velmi důkladně potřete.
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Následně vepřové maso na pánvi orestujte z obou stran, přibližně 3-5 minut.
- Poté kotlety vyjměte z pánve a na zbývajícím oleji se směsí koření orestujte na plátky pokrájené žampiony.
- Povařte přibližně 5 minut, dokud žampiony nezměknou.
- Přilijte do hrnce kuřecí vývar a šlehačku.
- Vraťte zpět do pánve vepřové maso.
- Za občasného míchání povařte do zhoustnutí, dokud nejsou kotlety měkké.
Vepřové na paprice se smetanovou omáčkou a žampiony podávejte nejlépe s rýží, posypané čerstvou petrželkou.