Vepřové kotlety na žampionech

Vepřové kotlety na žampionech

Pokrm plný lahodné chuti, který se navíc snadno připravuje? To je sen každé hospodyňky. Tyto kotlety se servírují s dokonalou omáčkou z cibule a žampionů a jsou vděčným jídlem, který zvládnete uvařit i po náročném dni.

Co budete potřebovat

  • 4 vepřové kotlety s kostí o tloušťce 3 až 4 cm
  • 1 a /2 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká bílá cibule, rozpůlená a nakrájená
  • 230 g žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky kuřecího vývaru

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Rozpalte těžkou pánev vhodnou do trouby na středně vysokém plameni.
  • Vepřové kotlety z obou stran bohatě osolte a opepřete.
  • Kotlety opékejte 3 až 4 minuty z každé strany.
  • Pokud máte kotlety, které jsou tlustší než 2,5 cm, přeneste je po opečení do trouby, kde je pečte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 63 stupňů Celsia, asi 15 minut.
  • Vraťte pánev na středně vysoký plamen.
  • Přidejte olivový olej, cibuli a žampiony a opékejte 5-7 minut, dokud žampiony a cibule nezměknou.
  • Přidejte máslo a česnek a restujte 60 sekund.
  • Přisypte mouku a míchejte, dokud nezmizí všechny bílé skvrny, asi 1 minutu.
  • Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  • Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Když je vepřové maso propečené, vraťte ho na pánev.
  • Dobrou chuť!
Kotlety servírované s omáčkou z cibule a žampionů na pánvi.
www.thestayathomechef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.