Pokrm plný lahodné chuti, který se navíc snadno připravuje? To je sen každé hospodyňky. Tyto kotlety se servírují s dokonalou omáčkou z cibule a žampionů a jsou vděčným jídlem, který zvládnete uvařit i po náročném dni.
Co budete potřebovat
- 4 vepřové kotlety s kostí o tloušťce 3 až 4 cm
- 1 a /2 lžičky soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká bílá cibule, rozpůlená a nakrájená
- 230 g žampionů nakrájených na plátky
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 šálky kuřecího vývaru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Rozpalte těžkou pánev vhodnou do trouby na středně vysokém plameni.
- Vepřové kotlety z obou stran bohatě osolte a opepřete.
- Kotlety opékejte 3 až 4 minuty z každé strany.
- Pokud máte kotlety, které jsou tlustší než 2,5 cm, přeneste je po opečení do trouby, kde je pečte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 63 stupňů Celsia, asi 15 minut.
- Vraťte pánev na středně vysoký plamen.
- Přidejte olivový olej, cibuli a žampiony a opékejte 5-7 minut, dokud žampiony a cibule nezměknou.
- Přidejte máslo a česnek a restujte 60 sekund.
- Přisypte mouku a míchejte, dokud nezmizí všechny bílé skvrny, asi 1 minutu.
- Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
- Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Když je vepřové maso propečené, vraťte ho na pánev.
- Dobrou chuť!