Tyto vepřové kotlety s grilovanými švestkami jsou strašně jednoduché, a přitom jsou tak působivé a chutné. Připravte si tuto letní pecku během 20 minut!
Ingredience
- 2 vepřové kotlety s kostí
- 3 malé švestky (nebo 2 velké)
- 2 lžičky medu
- 3 a ½ lžičky olivového oleje
- mořská sůl
- černý pepř
- 3 šálky rukoly
- ½ citronu
- 1 – 2 lžičky čerstvých listů oregana
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
Postup
- Rozpalte gril.
- Vepřové kotlety z obou stran potřete medem a 2 lžičkami oleje.
- Maso z obou stran také pořádně osolte a opepřete.
- Nakrájejte švestky na poloviny, vypeckujte a lehce pokapejte řezané strany 1/2 lžičkou oleje.
- Vepřové kotlety grilujte asi 5 minut z každé strany, nebo dokud teploměr vložený do středu nejsilnější části kotlet nebude mít 63 ° C.
- Ogrilujte také švestky řezanou stranou dolů po dobu 5 – 10 minut, nebo dokud se na nich neobjeví zuhelnatělé otisky od grilu a švestky nejsou měkké, ale ne rozpadající se.
- Zatímco se grilují vepřové kotlety a švestky, smíchejte rukolu se zbývajícím olejem (1 lžička), šťávou z ½ citronu a špetkou mořské soli.
- Na 2 talíře položte takto promíchanou rukolu.
- Hotové maso nechte odpočívat a mezitím každou část švestky rozkrojte opět na polovinu.
- Vepřové kotlety vyskládejte na rukolu, poklaďte švestkami, oregánem a parmezánem.
- Ihned podávejte.