Vepřové kotlety s grilovanými švestkami

Vepřové kotlety s grilovanými švestkami

Tyto vepřové kotlety s grilovanými švestkami jsou strašně jednoduché, a přitom jsou tak působivé a chutné. Připravte si tuto letní pecku během 20 minut!

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety s kostí
  • 3 malé švestky (nebo 2 velké)
  • 2 lžičky medu
  • 3 a ½ lžičky olivového oleje
  • mořská sůl
  • černý pepř
  • 3 šálky rukoly
  • ½ citronu
  • 1 – 2 lžičky čerstvých listů oregana
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu

Postup

  1. Rozpalte gril.
  2. Vepřové kotlety z obou stran potřete medem a 2 lžičkami oleje.
  3. Maso z obou stran také pořádně osolte a opepřete.
  4. Nakrájejte švestky na poloviny, vypeckujte a lehce pokapejte řezané strany 1/2 lžičkou oleje.
  5. Vepřové kotlety grilujte asi 5 minut z každé strany, nebo dokud teploměr vložený do středu nejsilnější části kotlet nebude mít 63 ° C.
  6. Ogrilujte také švestky řezanou stranou dolů po dobu 5 – 10 minut, nebo dokud se na nich neobjeví zuhelnatělé otisky od grilu a švestky nejsou měkké, ale ne rozpadající se.
  7. Zatímco se grilují vepřové kotlety a švestky, smíchejte rukolu se zbývajícím olejem (1 lžička), šťávou z ½ citronu a špetkou mořské soli.
  8. Na 2 talíře položte takto promíchanou rukolu.
  9. Hotové maso nechte odpočívat a mezitím každou část švestky rozkrojte opět na polovinu.
  10. Vepřové kotlety vyskládejte na rukolu, poklaďte švestkami, oregánem a parmezánem.
  11. Ihned podávejte.
Vepřové kotlety s rukolou, grilovanými švestkami a parmezánem na talíři.
www.livelytable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.