Kromě jemného kečupu lze samozřejmě použít též kečup ostrý a celý pokrm rázem dostane velmi pikantní nádech.
Ingredience:
- 800 g vepřových kotlet
- 1 šálek piva
- 3 PL kečupu
- 2 PL hnědého cukru
- 1 PL řepkového oleje
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Plátky vepřových kotlet v případě potřeby zlehka naklepejte přes potravinovou fólii a následně je osolte a opepřete.
- Takto připravené kotlety orestujte na pánvi s olejem.
- V misce smíchejte kečup, cukr a pivo.
- Touto směsí následně kotlety v pánvi přelijte.
- Směs přiveďte k varu a duste přibližně 8-10 minut doměkka.
Toto vepřové maso na pivu servírujte se šťouchanými či pečenými brambory.