Vepřové kotlety s pivním přelivem

Vepřové kotlety s pivním přelivem

Kromě jemného kečupu lze samozřejmě použít též kečup ostrý a celý pokrm rázem dostane velmi pikantní nádech.

Ingredience:

  • 800 g vepřových kotlet
  • 1 šálek piva
  • 3 PL kečupu
  • 2 PL hnědého cukru
  • 1 PL řepkového oleje
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře

Postup:

  1. Plátky vepřových kotlet v případě potřeby zlehka naklepejte přes potravinovou fólii a následně je osolte a opepřete.
  2. Takto připravené kotlety orestujte na pánvi s olejem.
  3. V misce smíchejte kečup, cukr a pivo.
  4. Touto směsí následně kotlety v pánvi přelijte.
  5. Směs přiveďte k varu a duste přibližně 8-10 minut doměkka.

Toto vepřové maso na pivu servírujte se šťouchanými či pečenými brambory.

Veprové kotlety servérované s pivním přelivem
zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.