Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou a žampiony

Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou a žampiony
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Výborné a jednoduché vepřové kotlety se smetanovou omáčkou s česnekem, bylinek a žampiony se skvěle hodí na večeři o všedním dni, ale i o víkendu. Připravte si je klidně hned dnes!

INGREDIENCE

  • 4 vepřové kotlety, s kostí nebo bez (asi 2,5 cm tlusté)
  • 1 lžička kořenící soli (podle chuti)
  • 1/3 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla

Na smetanovou omáčku:

  • 1 šálek nakrájených žampionů
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • 3/4 šálku smetany na vaření

POSTUP

  • Kotlety ochuťte kořenící solí a pepřem.
  • V pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej a máslo na středně vysokém plameni, dokud se máslo nerozpustí.
  • Opékejte kotlety asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a střed již není jasně růžový (pokud potřebujete, smažte po dávkách).
  • Přendejte na teplý talíř.
  • Dejte stranou.
  • Přidejte žampiony do máslové šťávy v pánvi a restujte 3-4 minuty na středním plameni.
  • Oškrábejte všechny zbytky, které zbyly z kotlet.
  • Když jsou žampiony opečené, přidejte polovinu petrželky, polovinu tymiánu a všechen prolisovaný česnek; restujte 30 sekund, dokud nebude směs voňavá.
  • Zalijte smetanou a vařte 3-4 minuty do mírného zhoustnutí.
  • Dochuťte solí a pepřem, dle vaší chuti.
  • Přidejte kotlety zpět do omáčky, nechte minutu povařit, aby se prohřály.
  • Ozdobte zbylými bylinkami a ihned podávejte.
Vepřové maso s houbovou omáčkou.
www.cafedelites.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.