Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky vepřové kotlety
- sůl
- 4 velké cibule
- 5 dkg tvrdého sýra
Marináda:
- 25 dkg majonézy
- 1 lžička karí koření
- 2 lžičky grilovacího koření
- 3 lžičky kremžské hořčice
Postup receptu
- Všechny suroviny na marinádu promícháme
- Maso osolíme a lehce naklepeme
- Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme
- Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne
- Všechny cibule nahrubo nasekáme
- Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče
- Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme ho zbývající cibulí
- Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C
- Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme
- Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt
- Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem