Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 1 dl bílého vína
- 1 sterilovaná okurka
- 1 cibule
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička hořčice
- trochu vývaru z kostky
- mletý pepř
- sůl
- olej
- feferonky
Postup receptu
- Vepřové kotlety částečně vykostíme, od zbylých kostí odřízneme maso alespoň do poloviny, po obvodu na několika místech nařízneme a naklepeme
- Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme ji na lžíci oleje, vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozmícháme a podusíme
- Omáčku osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájené feferonky a prohřejeme
- Kotlety osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji
- Přeložíme je na talíře, slabě potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou, posypeme jemně nakrájenou okurkou a hned podáváme
- Příloha: ochucená rýže