Tento pokrm je jednoduchý, nepotřebujete na něj moc ingrediencí a je vhodný pro celou rodinu! Vepřové maso je krásně šťavnaté a jemné a krémová kari omáčka ho krásně doplňuje. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 3 šálky vody pokojové teploty
- ½ šálku soli
- 2 lžičky kari koření
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- čerstvý koriandr k servírování (volitelně)
Na omáčku:
- 1 cibule
- 1 zelené jablko
- 1 a ½ lžičky kari koření
- ¾ šálku kuřecího vývaru
- špetka třtinového cukru
- ⅓ šálku smetany ke šlehání
Postup
- Kotlety položte na prkénko a celé je propíchejte vidličkou.
- Kotlety otočte a opakujte na druhé straně.
- Sůl rozpusťte ve vodě pokojové teploty.
- Vepřové kotlety vložte do nálevu a nechte 15-60 minut odležet.
- Vyjměte kotlety z nálevu a osušte.
- Vepřové kotlety posypte kari a černým pepřem.
- Rozehřejte olej a máslo v těžké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte vepřové kotlety a opékejte celkem 6 minut, 3x otočte.
- Kotlety vyjměte z pánve na talíř a volně přikryjte alobalem.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte, jablko nakrájejte a zbavte jádřince.
- Přidejte je do pánve, na které jste opékali vepřové maso, a vařte 3-4 minuty, dokud nezměknou.
- Zalijte kuřecím vývarem, přidejte kari a třtinový cukr, přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
- Do pánve přidejte smetanu a přiveďte k varu, vařte ještě pár minut.
- Přidejte vepřové kotlety zpět do pánve spolu s případnou šťávou, kterou pustily.
- Mírně minutu povařte a poté podávejte volitelně ozdobené čerstvým koriandrem.