Vepřové kotlety ve smetanové kari omáčce

Vepřové kotlety ve smetanové kari omáčce

Tento pokrm je jednoduchý, nepotřebujete na něj moc ingrediencí a je vhodný pro celou rodinu! Vepřové maso je krásně šťavnaté a jemné a krémová kari omáčka ho krásně doplňuje. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • 3 šálky vody pokojové teploty
  • ½ šálku soli
  • 2 lžičky kari koření
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • čerstvý koriandr k servírování (volitelně)

Na omáčku:

  • 1 cibule
  • 1 zelené jablko
  • 1 a ½ lžičky kari koření
  • ¾ šálku kuřecího vývaru
  • špetka třtinového cukru
  • ⅓ šálku smetany ke šlehání

Postup

  • Kotlety položte na prkénko a celé je propíchejte vidličkou.
  • Kotlety otočte a opakujte na druhé straně.
  • Sůl rozpusťte ve vodě pokojové teploty.
  • Vepřové kotlety vložte do nálevu a nechte 15-60 minut odležet.
  • Vyjměte kotlety z nálevu a osušte.
  • Vepřové kotlety posypte kari a černým pepřem.
  • Rozehřejte olej a máslo v těžké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte vepřové kotlety a opékejte celkem 6 minut, 3x otočte.
  • Kotlety vyjměte z pánve na talíř a volně přikryjte alobalem.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte, jablko nakrájejte a zbavte jádřince.
  • Přidejte je do pánve, na které jste opékali vepřové maso, a vařte 3-4 minuty, dokud nezměknou.
  • Zalijte kuřecím vývarem, přidejte kari a třtinový cukr, přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
  • Do pánve přidejte smetanu a přiveďte k varu, vařte ještě pár minut.
  • Přidejte vepřové kotlety zpět do pánve spolu s případnou šťávou, kterou pustily.
  • Mírně minutu povařte a poté podávejte volitelně ozdobené čerstvým koriandrem.
Kotlety z vepřového masa se smetanovou omáčkou v pánvi.
www.sprinklesandsprouts.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.