Vepřové Kung Pao

Vepřové Kung Pao
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tradiční Kung Pao obsahuje sice maso kuřecí, ale můžete si jej připravit i na vepřový způsob.

Ingredience

  • 500g vepřového masa, nakrájeného na kostičky
  • 3 PL chilli-česnekové omáčky
  • 9 PL sójové omáčky
  • 2 PL rýžového octa
  • 4 ČL kukuřičného škrobu
  • 2 ČL medu
  • 4 PL vína na vaření (sherry)
  • 1 ČL sezamového oleje
  • 1ks velké nakrájené cibule
  • 1 ks brokolice, nakrájené na růžičky
  • 1ks nakrájené mrkve
  • 2 stonky nakrájeného celeru
  • 2ks nakrájené červené papriky
  • 200g hub nakrájených na čtvrtky
  • 1/4 šálku arašídového oleje
  • 1 šálek pražených, nesolených arašídů
  • 4 sušené červené chilli papričky

Postup

  • Ve velké misce smíchejte vepřové maso, chilli-česnekovou omáčku, 3 lžíce sójové omáčky a 2 lžíce kukuřičného škrobu. 
  • Dobře promíchejte a nechte odstát hodinu.
  • Omáčku připravte smícháním 6 lžic sójové omáčky, octa, medu, sherry.
  • Přidejte 2 lžičky kukuřičného škrobu, sezamový olej a 6 lžic vody. 
  • Řádně promíchejte ingredience, odložte stranou.
  • Zahřejte arašídový olej ve velké pánvi/woku, smažte marinované vepřové maso, asi 4 minuty.
  • Hotové vepřové maso vyjměte a odložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
  • Do pánve přidejte veškerou zeleninu a houby a vařte 3 minuty. 
  • Poté vraťte vepřové maso na pánev spolu s arašídy a chilli. Pokračujte v vaření za častého míchání asi 4 minuty.
  • Nakonec přilijte připravenou omáčku. Pokračujte za častého míchání ve vaření, dokud omáčka nezačne houstnout.
  • Hotové podávejte s vařenou rýží.
Kung Pao s vepřovým masem
Zdroj: crunchycreamysweet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.