Tradiční Kung Pao obsahuje sice maso kuřecí, ale můžete si jej připravit i na vepřový způsob.
Ingredience
- 500g vepřového masa, nakrájeného na kostičky
- 3 PL chilli-česnekové omáčky
- 9 PL sójové omáčky
- 2 PL rýžového octa
- 4 ČL kukuřičného škrobu
- 2 ČL medu
- 4 PL vína na vaření (sherry)
- 1 ČL sezamového oleje
- 1ks velké nakrájené cibule
- 1 ks brokolice, nakrájené na růžičky
- 1ks nakrájené mrkve
- 2 stonky nakrájeného celeru
- 2ks nakrájené červené papriky
- 200g hub nakrájených na čtvrtky
- 1/4 šálku arašídového oleje
- 1 šálek pražených, nesolených arašídů
- 4 sušené červené chilli papričky
Postup
- Ve velké misce smíchejte vepřové maso, chilli-česnekovou omáčku, 3 lžíce sójové omáčky a 2 lžíce kukuřičného škrobu.
- Dobře promíchejte a nechte odstát hodinu.
- Omáčku připravte smícháním 6 lžic sójové omáčky, octa, medu, sherry.
- Přidejte 2 lžičky kukuřičného škrobu, sezamový olej a 6 lžic vody.
- Řádně promíchejte ingredience, odložte stranou.
- Zahřejte arašídový olej ve velké pánvi/woku, smažte marinované vepřové maso, asi 4 minuty.
- Hotové vepřové maso vyjměte a odložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
- Do pánve přidejte veškerou zeleninu a houby a vařte 3 minuty.
- Poté vraťte vepřové maso na pánev spolu s arašídy a chilli. Pokračujte v vaření za častého míchání asi 4 minuty.
- Nakonec přilijte připravenou omáčku. Pokračujte za častého míchání ve vaření, dokud omáčka nezačne houstnout.
- Hotové podávejte s vařenou rýží.