Černé pivo dodá tomuto pokrmu mírně nasládlou chuť, pokud máte raději neutrálnější chutě, lze černé pivo nahradit pivem světlým.
Ingredience:
- 500 g vepřového masa, například kotlet nebo krkovice
- 1 šálek černého piva
- 1/2 cibule
- 2 PL nasekané čerstvé petrželky
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL octa
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
Postup:
- V misce smíchejte pivo, nakrájenou cibuli, veškeré koření, olej a ocet a vytvořte marinádu.
- Plátky vepřového masa vložte do marinády a nechte přibližně 30 minut až hodinu v chladu.
- Následně plátky masa vložte do pánve s rozpáleným řepkovým olejem a z obou stran je několik minut restujte.
- Doba záleží na výšce plátků i na tom, jak moc propečenému masu dáváte přednost.
- Stejný způsob přípravy lze použít i pro venkovní grilování.
Toto vepřové maso na pivu podávejte se zeleninou a čerstvým pečivem či rozmanitými přílohami z brambor.
Pokud máte pro vepřové maso slabost a zároveň neradi trávíte při vaření příliš mnoho času, jistě vás potěší naše rozmanité recepty na vepřové rizoto.