Vepřové maso na černém pivu

Vepřové maso na černém pivu

Černé pivo dodá tomuto pokrmu mírně nasládlou chuť, pokud máte raději neutrálnější chutě, lze černé pivo nahradit pivem světlým.

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa, například kotlet nebo krkovice
  • 1 šálek černého piva
  • 1/2 cibule
  • 2 PL nasekané čerstvé petrželky
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL octa
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu

Postup:

  1. V misce smíchejte pivo, nakrájenou cibuli, veškeré koření, olej a ocet a vytvořte marinádu.
  2. Plátky vepřového masa vložte do marinády a nechte přibližně 30 minut až hodinu v chladu.
  3. Následně plátky masa vložte do pánve s rozpáleným řepkovým olejem a z obou stran je několik minut restujte.
  4. Doba záleží na výšce plátků i na tom, jak moc propečenému masu dáváte přednost.
  5. Stejný způsob přípravy lze použít i pro venkovní grilování.  

Toto vepřové maso na pivu podávejte se zeleninou a čerstvým pečivem či rozmanitými přílohami z brambor.

Plátek vepřového připravovaný v marináše z černého piva servírovaný ze salátem
zdroj: cookinglsl.com

Pokud máte pro vepřové maso slabost a zároveň neradi trávíte při vaření příliš mnoho času, jistě vás potěší naše rozmanité recepty na vepřové rizoto.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.