Vepřové medailonky na houbách

Vepřové medailonky na houbách

Výborně by se hodily k americkým bramborám. 

INGREDIENCE:

  • 700 g vepřové panenky
  • ½ lžičky soli
  • 1/2  lžičky pepře
  • 2 lžíce másla (ghí)
  • 250 g žampionů
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička kukuřičného (tapiokového) škrobu
  • 1 lžíce vody

POSTUP:

  • Panenku si nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. 
  • Na másle si je osmažte z každé strany 4 minuty dozlatova. 
  • Dejte ji bokem a slijte si do misky i výpek. 
  • Na trošce másla orestujte na plátky nakrájené žampiony. 
  • Restujte asi 5 minut dozlatova, pak přidejte tymián a podlijte vývarem. 
  • Škrob si rozmíchejte v troše vody a zahustěte omáčku. 
  • Vařte do zhoustnutí. 
  • Následně do omáčky přidejte i medailonky s výpekem, vypněte plamen a nechte ještě 5 minut sednout.
Vepřové v houbové omáčce.
thekitchenfairy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.