Toto chutné jídlo lze připravit opravdu snadno a rychle a vy se nebudete muset stydět ho podávat ani těm nejnáročnějším hostům. Doplňte ho dušenou rýží, křupavými zelenými fazolkami a salátem.
Co budete potřebovat
- 450 g vepřové panenky
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžíce žluté kari pasty
- 250 ml smetany ke šlehání
- 80 ml mangového chutney
- 125 ml bílého jogurtu
- opečené plátky mandlí
Postup
- Vepřovou panenku nakrájejte příčně na 2,5 cm silné medailonky.
- Ve velké pánvi rozpusťte polovinu másla na středně vysoké teplotě.
- Vepřové medailonky opékejte, jednou otočte, asi 2 minuty z každé strany; přendejte na talíř.
- Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte do pánve zbývající máslo.
- Přidejte česnek, cibuli a kari pastu a za stálého míchání restujte asi 3 minuty nebo do změknutí.
- Zalijte smetanou a mangovým chutney a přiveďte k varu.
- Míchejte a seškrabujte všechny kousky přilepené na pánvi.
- Vařte do mírného zredukování, asi 3 minuty.
- Vraťte vepřové maso na pánev spolu s nahromaděnou šťávou a promíchejte.
- Vařte asi 2 minuty nebo dokud maso nebude mít jen trochu růžového nádechu.
- Podávejte s kopečkem jogurtu a posypte plátky opečených mandlí.