Vepřové medailonky v mangové omáčce s kari

Vepřové medailonky v mangové omáčce s kari

Toto chutné jídlo lze připravit opravdu snadno a rychle a vy se nebudete muset stydět ho podávat ani těm nejnáročnějším hostům. Doplňte ho dušenou rýží, křupavými zelenými fazolkami a salátem.

Co budete potřebovat

  • 450 g vepřové panenky
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce žluté kari pasty
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 ml mangového chutney
  • 125 ml bílého jogurtu
  • opečené plátky mandlí

Postup

  • Vepřovou panenku nakrájejte příčně na 2,5 cm silné medailonky.
  • Ve velké pánvi rozpusťte polovinu másla na středně vysoké teplotě.
  • Vepřové medailonky opékejte, jednou otočte, asi 2 minuty z každé strany; přendejte na talíř.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte do pánve zbývající máslo.
  • Přidejte česnek, cibuli a kari pastu a za stálého míchání restujte asi 3 minuty nebo do změknutí.
  • Zalijte smetanou a mangovým chutney a přiveďte k varu.
  • Míchejte a seškrabujte všechny kousky přilepené na pánvi.
  • Vařte do mírného zredukování, asi 3 minuty.
  • Vraťte vepřové maso na pánev spolu s nahromaděnou šťávou a promíchejte.
  • Vařte asi 2 minuty nebo dokud maso nebude mít jen trochu růžového nádechu.
  • Podávejte s kopečkem jogurtu a posypte plátky opečených mandlí.
Vepřové maso s kari omáčkou podávané s rýží a fazolkami na talíři.
www.dairyfarmersofcanada.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.