Vepřové medailonky v omáčce ze žampionů a dezertního vína

Vepřové medailonky v omáčce ze žampionů a dezertního vína

Tyto plátky vepřového masa v žampionové omáčce jsou ve skutečnosti neuvěřitelně snadné na přípravu a přitom jsou tak luxusní! Podávejte s bramborovou kaší nebo vaječnými nudlemi.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřové panenky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 šalotky nakrájené na kostičky
  • 230 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 šálku dezertního vína Marsala
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Odstraňte přebytečný tuk z panenky a nakrájejte ji na silné plátky (asi 4 cm).
  • Na každý plátek zatlačte dlaní, aby se mírně zploštil.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a 1 lžíci másla, dokud se máslo nerozpustí a nezpění.
  • Půlku medailonků opékejte, dokud lehce nezhnědnou, asi 2 minuty z každé strany.
  • Přendejte na talíř a opečte i zbylé maso.
  • Vyjměte zbytek medailonků na talíř.
  • Přidejte zbývající 2 lžíce másla do pánve spolu se šalotkou a špetkou soli.
  • Restujte, dokud se máslo nerozpustí, poté přidejte žampiony a restujte asi tři minuty.
  • Zasypte lžící mouky a dobře promíchejte.
  • Přidejte Marsalu a kuřecí vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Přidejte vepřové medailonky a petrželku a vařte dalších 4–5 minut, nebo dokud není vepřové maso na dotek pevné a uprostřed jen lehce růžové.
  • Servírujte!
Plátky vepřového masa v žampionové omáčce servírované na talíři s bramborovou kaší.
www.lifeloveandgoodfood.com

A co takové recepty na vepřové se smetanou? Jsou vynikající!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.