Vepřové medailonky zabalené ve slanině s omáčkou z portského

Vepřové medailonky zabalené ve slanině s omáčkou z portského

Tyto medailonky z vepřové panenky zabalené ve slanině jsou luxusním předkrmem, který navíc zvládnete připravit téměř kdykoli. Výborná omáčka z portského vína navíc úžasně doplňuje chuť a texturu slaniny!

Co budete potřebovat

  • 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 1,25 kg, nakrájená příčně na šest kusů
  • 6 proužků tlustě nakrájené slaniny
  • ½ lžičky čerstvého mletého pepře
  • 125 ml nasekané ​šalotky
  • 250 ml portského vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky čerstvého nasekaného tymiánu nebo petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Umístěte kousky vepřového masa mezi dva kusy potravinářské fólie.
  • Pomocí dna těžké pánve je mírně zploštěte na tloušťku asi 2,5 cm.
  • Medailonky obalte slaninou a zajistěte párátkem.
  • Opakujte se zbývajícími medailonky a slaninou.
  • Posypte čerstvým mletým pepřem.
  • Ve velké těžké pánvi vhodné do trouby opékejte medailonky na středně vysokém plameni z obou stran, asi 2 minuty z každé strany.
  • Přendejte do trouby a pečte, dokud maso i slanina nebudou mít jen růžový nádech, asi 15 až 20 minut.
  • Přendejte na talíř a udržujte v teple.
  • Z pánve slijte všechen tuk kromě 1 polévkové lžíce.
  • Na středně vysokém plameni restujte šalotku do měkka a zlatava, asi 10 minut.
  • Zalijte portským a kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  • Vařte, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu, asi 5 minut.
  • Posypte tymiánem nebo petrželkou.
  • Medailonky podávejte přelité omáčkou.
  • Dobrou chuť!
Medailonek zabalený ve slanině na talířku.
www.meatpoultryon.ca

Vyzkoušejte i naše další recepty z vepřové panenky, které si zamilujete! Máme pro vás grilovanou, zapečenou i plněnou variantu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.