Chutná vepřová panenka se smetanovou omáčkou a houbami, ke které se hodí noky nebo i jiná chutná příloha. Neváhejte vyzkoušet!
Ingredience
- 600 g vepřové panenky
- 1 cibule
- 250 g hladké mouky
- sůl, pepř
- špetka muškátového oříšku
- 3 vejce
- 250 g hub
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 polévková lžíce másla
- sladká mletá paprika
- 1 čajová lžička rajčatové pasty
- 300 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- rajčata, listový salát, petržel na oblohu
Postup
- V misce smíchejte mouku, sůl a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.
- Přidejte asi 50 ml vody a míchejte dohladka.
- Následně přimíchejte vejce a dalších 75 ml vody.
- Začněte mixovat ručním mixérem, aby vzniklo těsto.
- Ve velkém hrnci přiveďte solenou vodu k varu.
- Těsto protlačujte skrze struhadlo či tomu podobný kuchyňský kousek a vařte, dokud nezačnou vyplouvat proužky těsta napovrch. Poté je lžící postupně vytahujte z vody.
- Vepřovou panenku osušte, nakrájejte na úzké proužky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte vepřové maso. Restujte na prudkém ohni, dokud maso nezhnědne. Poté vyjměte z pánve.
- Do pánve přidejte čajovou lžičku másla, cibuli, houby a restujte 3 až 4 minuty na středním ohni.
- Vepřové maso vraťte do pánve a posypte mletou paprikou.
- Přidejte rajčatový protlak a hovězí vývar.
- Zakryjte a duste na mírném ohni asi 10 minut.
- Přidejte smetanu a opět přiveďte k varu.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s těstovinovými nudličkami a zeleninovou oblohou z rajčat, listového salátu, petrželkou apod.