Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Chutná vepřová panenka se smetanovou omáčkou a houbami, ke které se hodí noky nebo i jiná chutná příloha. Neváhejte vyzkoušet!

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 250 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 vejce
  • 250 g hub
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 polévková lžíce másla
  • sladká mletá paprika
  • 1 čajová lžička rajčatové pasty
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • rajčata, listový salát, petržel na oblohu

Postup

  • V misce smíchejte mouku, sůl a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.
  • Přidejte asi 50 ml vody a míchejte dohladka.
  • Následně přimíchejte vejce a dalších 75 ml vody.
  • Začněte mixovat ručním mixérem, aby vzniklo těsto.
  • Ve velkém hrnci přiveďte solenou vodu k varu.
  • Těsto protlačujte skrze struhadlo či tomu podobný kuchyňský kousek a vařte, dokud nezačnou vyplouvat proužky těsta napovrch. Poté je lžící postupně vytahujte z vody.
  • Vepřovou panenku osušte, nakrájejte na úzké proužky.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  • Na pánvi rozpalte olej a přidejte vepřové maso. Restujte na prudkém ohni, dokud maso nezhnědne. Poté vyjměte z pánve.
  • Do pánve přidejte čajovou lžičku másla, cibuli, houby a restujte 3 až 4 minuty na středním ohni.
  • Vepřové maso vraťte do pánve a posypte mletou paprikou.
  • Přidejte rajčatový protlak a hovězí vývar.
  • Zakryjte a duste na mírném ohni asi 10 minut.
  • Přidejte smetanu a opět přiveďte k varu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Servírujte s těstovinovými nudličkami a zeleninovou oblohou z rajčat, listového salátu, petrželkou apod.
houbová - masová směs s oblohou z listového salátu a rajčat
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.