Kromě těstovin, rýže či houskového knedlíku chutná tento pokrm velmi dobře také s noky. Výhodou je, že můžete jednoduše vše připravit v jednom hrnci.
Ingredience:
- 700 g vepřového masa, například plece, kýty či kotlet
- 1/4 šálku cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek bílého řeckého jogurtu
- 1 PL olivového oleje
- 3 PL rajčatového pyré
- 3 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- Omyté vepřové maso nakrájejte na menší kousky.
- V hlubší pánvi či hrnci zahřejte olej a zlehka na něm vepřové maso orestujte, přibližně 5 minut.
- Maso vyjměte a do hrnce vložte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný česnek, rajčatové pyré, sůl a pepř.
- Povařte přibližně 2 minuty.
- Směs zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
- Následně přilijte kuřecí vývar, přidejte směs k varu a vložte do hrnce noky.
- Vařte, dokud noky nezměknou.
- Vložte zpět do hrnce vepřové maso a krátce povařte.
- Na závěr přimíchejte řecký jogurt.
Na paprice lze připravit nejen maso vepřové, ale také kuřecí či slepičí. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na slepici na paprice!