Vepřové na paprice s bramborovými noky

Vepřové na paprice s bramborovými noky

Kromě těstovin, rýže či houskového knedlíku chutná tento pokrm velmi dobře také s noky. Výhodou je, že můžete jednoduše vše připravit v jednom hrnci.

Ingredience:

  • 700 g vepřového masa, například plece, kýty či kotlet
  • 1/4 šálku cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek bílého řeckého jogurtu
  • 1 PL olivového oleje
  • 3 PL rajčatového pyré
  • 3 čajové lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyté vepřové maso nakrájejte na menší kousky.
  2. V hlubší pánvi či hrnci zahřejte olej a zlehka na něm vepřové maso orestujte, přibližně 5 minut.
  3. Maso vyjměte a do hrnce vložte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, rajčatové pyré, sůl a pepř.
  5. Povařte přibližně 2 minuty.
  6. Směs zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
  7. Následně přilijte kuřecí vývar, přidejte směs k varu a vložte do hrnce noky.
  8. Vařte, dokud noky nezměknou.
  9. Vložte zpět do hrnce vepřové maso a krátce povařte.
  10. Na závěr přimíchejte řecký jogurt.
Směs vepřového masa a bramborových noků v paprikové omáčce
zdroj: foodfanatic.com

Na paprice lze připravit nejen maso vepřové, ale také kuřecí či slepičí. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na slepici na paprice!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.