Hřejivé kari vyrobené z jemných proužků vepřového masa a ochucené fenyklem, kurkumou a kokosovým mlékem, které nejlépe chutná s rýží.
Ingredience
- 750 g vepřové kýty
- 2 lžíce slunečnicového oleje nebo kokosového oleje
- 1 lžička semínek fenyklu, můžete i vynechat
- 2 sušené červené chilli papričky, můžete i vynechat
- 2 cibule, jemně nakrájené na kostičky
- 5 stroužků česneku, rozmělněné
- 1 špetka mořské soli
- 1 špetka čerstvě mletého pepře
- 1 lžička mleté kurkumy
- 400 g rajčat v konzervě
- 1 čerstvá zelená chilli paprička, nasekaná
- 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 200 ml mléka, popř. kokosové mléko
- 100 g fazolových lusků
- hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaného
- 1 limetka
Postup
- Zahřejte širokou pánev a přidejte olej.
- Jakmile je horký, přidejte celá semínka fenyklu a červené chilli papričky (pokud máte a chcete použít).
- Přidejte cibuli a restujte, dokud nezačne hnědnout, poté přidejte prolisovaný česnek.
- Vepřové maso nakrájejte na proužky.
- Maso dochuťte solí, pepřem a 1/2 lžičky kurkumy.
- Do pánve s cibulí zamíchejte konzervovaná rajčata, zelené chilli, nastrouhaný zázvor a promíchejte.
- Jakmile se začne směs vařit, přidejte zbývající kurkumu, mletý kmín a koriandr a promíchejte. Nechte směs zredukovat a zhoustnout.
- Přidejte maso a promíchejte, aby se pokrylo omáčkou.
- Snižte teplotu a vařte 5 až 10 minut.
- Nalijte (kokosové) mléko a prohřejte.
- Následně přidejte nasekané fazole a vařte dalších 5 až 10 minut, dokud nejsou fazole uvařené.
- Ke konci dochuťte, přidejte lístky koriandru a vymačkejte limetku.
- Podávejte s rýží.