Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Hřejivé kari vyrobené z jemných proužků vepřového masa a ochucené fenyklem, kurkumou a kokosovým mlékem, které nejlépe chutná s rýží.

Ingredience

  • 750 g vepřové kýty
  • 2 lžíce slunečnicového oleje nebo kokosového oleje
  • 1 lžička semínek fenyklu, můžete i vynechat
  • 2 sušené červené chilli papričky, můžete i vynechat
  • 2 cibule, jemně nakrájené na kostičky
  • 5 stroužků česneku, rozmělněné
  • 1 špetka mořské soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400 g rajčat v konzervě
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička, nasekaná
  • 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 200 ml mléka, popř. kokosové mléko
  • 100 g fazolových lusků
  • hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaného
  • 1 limetka

Postup

  • Zahřejte širokou pánev a přidejte olej.
  • Jakmile je horký, přidejte celá semínka fenyklu a červené chilli papričky (pokud máte a chcete použít).
  • Přidejte cibuli a restujte, dokud nezačne hnědnout, poté přidejte prolisovaný česnek.
  • Vepřové maso nakrájejte na proužky.
  • Maso dochuťte solí, pepřem a 1/2 lžičky kurkumy.
  • Do pánve s cibulí zamíchejte konzervovaná rajčata, zelené chilli, nastrouhaný zázvor a promíchejte.
  • Jakmile se začne směs vařit, přidejte zbývající kurkumu, mletý kmín a koriandr a promíchejte. Nechte směs zredukovat a zhoustnout.
  • Přidejte maso a promíchejte, aby se pokrylo omáčkou.
  • Snižte teplotu a vařte 5 až 10 minut.
  • Nalijte (kokosové) mléko a prohřejte.
  • Následně přidejte nasekané fazole a vařte dalších 5 až 10 minut, dokud nejsou fazole uvařené.
  • Ke konci dochuťte, přidejte lístky koriandru a vymačkejte limetku.
  • Podávejte s rýží.
vepřové kari s rýží a měsíčkem citronu
zdroj: amummytoo.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.