Vepřové nudličky na smetaně

Vepřové nudličky na smetaně

Lahodná zelenina, těstoviny s masem a to vše pokryté a obalené v lahodné smetanové omáčce. Na rodinný oběd ideální volba.

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nebo panenky
  • 225 g těstovin (penne, vrtulky, mašličky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g smetany na vaření
  • 100 g zakysané smetany
  • 1/4 šálku parmezánu
  • 1 čajová lžička chilli koření
  • 1/4 čajová lžička kmínu
  • 1/4 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • rajčata, nasekaný koriandr

Postup

  • Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
  • Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi, dokud není hnědé a opečené.
  • Maso vyjměte z pánve, přidejte olivový olej a na střední teplotě nechte opět rozpálit.
  • Vložte papriky a restujte, dokud nezměknou. Poté odložte na talíř.
  • Do pánve vylijte smetany, vložte parmezán, chilli, kmín a mletou sladkou papriku.
  • Vyšlehejte pomocí metly a nechte dusit, dokud nezačne omáčka houstnout.
  • Když je omáčka hustá, přidejte vepřové maso, orestované papriky a promíchejte, dokud není vše obalené a teplé.
  • Podávejte s těstovinami.
smetanová omáčka s masem a zeleninou
zdroj: therecipecritic.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.