Lahodná zelenina, těstoviny s masem a to vše pokryté a obalené v lahodné smetanové omáčce. Na rodinný oběd ideální volba.
Ingredience
- 500 g vepřové kýty nebo panenky
- 225 g těstovin (penne, vrtulky, mašličky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
- 200 g smetany ke šlehání
- 200 g smetany na vaření
- 100 g zakysané smetany
- 1/4 šálku parmezánu
- 1 čajová lžička chilli koření
- 1/4 čajová lžička kmínu
- 1/4 čajové lžičky mleté sladké papriky
- rajčata, nasekaný koriandr
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
- Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi, dokud není hnědé a opečené.
- Maso vyjměte z pánve, přidejte olivový olej a na střední teplotě nechte opět rozpálit.
- Vložte papriky a restujte, dokud nezměknou. Poté odložte na talíř.
- Do pánve vylijte smetany, vložte parmezán, chilli, kmín a mletou sladkou papriku.
- Vyšlehejte pomocí metly a nechte dusit, dokud nezačne omáčka houstnout.
- Když je omáčka hustá, přidejte vepřové maso, orestované papriky a promíchejte, dokud není vše obalené a teplé.
- Podávejte s těstovinami.