Jedinečná chuť papriky tomuto pokrmu dodává příjemný nádech, který podráždí vaše chuťové buňky a vy budete chtít pořád víc a víc! Připravte si ho kdykoli, je rychlý a jednoduchý.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- himálajská sůl a pepř dle chuti
- 1 čajová lžička papriky
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 drcené stroužky česneku
- 1 malá žlutá cibule, nadrobno posekaná
- 1/3 šálku vývarů z kostí
- 1 a 3/4 šálku smetany na vaření
- 3 šálky baby špenátu
- 1 čajová lžička čerstvého tymiánu a rozmarýnu
- 1 čajová lžička drcených vloček červené chilli papričky
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Olej zahřejte ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Vepřové kotlety z obou stran dochuťte paprikou, solí a pepřem a smažte na horké pánvi po dobu 3–5 minut z každé strany podle tloušťky, nebo dokud nebudou hotové podle vašich představ a dozlatova.
- Poté vyjměte kotlety z pánve a odložte stranou.
- Přidejte máslo, čerstvé bylinky, česnek a chilli papričku a vařte asi jednu minutu.
- Přidejte vývar a nechte mírně zredukovat.
- Nyní snižte teplotu a přidejte smetanu a poduste.
- Přiejte sůl a pepř dle chuti.
- Přidejte špenát a nechte ho zvadnout.
- Omáčku ještě chvíli povaříme, asi minutu nebo dvě.
- Přendejte vepřové kotlety zpět do pánve, aby se prohřály.
- Nakonec servírujte plátek masa zalitý trochou omáčky a posypaný petrželkou.
Pokud jste milovníci hub, podívejte se na naše další recepty na vepřové na houbách v 6 různých obměnách.