Vepřové plátky na paprice se špenátem

Vepřové plátky na paprice se špenátem

Jedinečná chuť papriky tomuto pokrmu dodává příjemný nádech, který podráždí vaše chuťové buňky a vy budete chtít pořád víc a víc! Připravte si ho kdykoli, je rychlý a jednoduchý.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • himálajská sůl a pepř dle chuti
  • 1 čajová lžička papriky
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 1 malá žlutá cibule, nadrobno posekaná
  • 1/3 šálku vývarů z kostí
  • 1 a 3/4 šálku smetany na vaření
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 čajová lžička čerstvého tymiánu a rozmarýnu
  • 1 čajová lžička drcených vloček červené chilli papričky
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  1. Olej zahřejte ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
  2.  Vepřové kotlety z obou stran dochuťte paprikou, solí a pepřem a smažte na horké pánvi po dobu 3–5 minut z každé strany podle tloušťky, nebo dokud nebudou hotové podle vašich představ a dozlatova.
  3. Poté vyjměte kotlety z pánve a odložte stranou.
  4. Přidejte máslo, čerstvé bylinky, česnek  a chilli papričku a vařte asi jednu minutu.
  5. Přidejte vývar a nechte mírně zredukovat.
  6. Nyní snižte teplotu a přidejte smetanu a poduste.
  7. Přiejte sůl a pepř dle chuti.
  8. Přidejte špenát a nechte ho zvadnout.
  9. Omáčku ještě chvíli povaříme, asi minutu nebo dvě.
  10. Přendejte vepřové kotlety zpět do pánve, aby se prohřály.
  11. Nakonec servírujte plátek masa zalitý trochou omáčky a posypaný petrželkou.
Vepřové ve smetanové omáčce se špneátem na pánvi.
www.pranathrive.com

Pokud jste milovníci hub, podívejte se na naše další recepty na vepřové na houbách v 6 různých obměnách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.