Vepřové plátky z pomalého hrnce s omáčkou a bramborami

Vepřové plátky z pomalého hrnce s omáčkou a bramborami

Plátky z vepřové plece vařené v pomalém hrnci spolu s luxusní omáčkou ze žampionů a bramborami jsou skvělým obědem, který si zvládnete připravit i přes noc.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1,2 kg vepřové plece
  • 1 žlutá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 230 g  žampionů
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky sušeného estragonu
  • 800 g brambor (asi 4 střední brambory)
  • 1/4 šálku smetany na vaření, zahřáté
  • kukuřičný škrob a voda
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Ořízněte vepřovou plec od přebytečného tuku a nakrájejte ji na steaky.
  • Vepřové steaky vydatně osolte a opepřete.
  • Rozpalte velkou pánev na středním plameni na sporáku.
  • Přidejte olej a nechte minutu zahřívat.
  • Uspořádejte steaky tak, aby se dotýkaly dna pánve (možná budete muset pracovat po dávkách).
  • Nechte steaky opékat 5 minut.
  • Celých 5 minut se steaky nehýbejte ani je nepřevracejte.
  • Zatímco se maso opéká, připravte si zeleninu.
  • Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek nasekejte a brambory oloupejte.
  • Brambory nakrájejte na 0,5 cm kolečka.
  • Nakrájejte žampiony.
  • Po uplynutí 5 minut vyjměte steaky z pánve a vložte je do pomalého hrnce.
  • Stačí je opéct z jedné strany, ale můžete i z druhé, je to na vás.
  • Do rozpálené pánve přidejte cibuli a restujte 3 minuty.
  • Přidejte česnek a restujte ještě 1 minutu.
  • Zalijte kuřecím vývarem a promíchejte.
  • Přidejte směs do pomalého hrnce.
  • Do pomalého hrnce vmíchejte žampiony, hořčici, citronovou šťávu a estragon.
  • Umístěte brambory do nádoby vhodné do trouby, která se vejde do vašeho pomalého hrnce.
  • Brambory osolte, opepřete a promíchejte.
  • Zakryjte nádobu alobalem.
  • Položte nádobu do pomalého hrnce na vepřové maso.
  • Pomalý hrnec přikryjte pokličkou a vařte na nízké teplotě po dobu 8 hodin.
  • Opatrně vyjměte nádobu s bramborami a dejte stranou.
  • Do omáčky přilijte smetanu.
  • Zapněte pomalý hrnec na vysoký stupeň.
  • Smíchejte 3 lžíce kukuřičného škrobu s 3 lžícemi studené vody v malé misce a promíchejte do hladka.
  • Do omáčky vmíchejte kašičku z kukuřičného škrobu a nechte omáčku bez pokličky houstnout asi 30 minut.
  • Jakmile omáčka zhoustne, osolte a opepřete podle chuti.
  • Brambory podávejte s omáčkou se žampiony a vepřovým masem.
  • Na brambory podávejte omáčku, houby a vepřové maso.
Plátky z vepřové plece vařené v pomalém hrnci spolu s luxusní omáčkou ze žampionů a bramborami servírované na talíři.
www.365daysofcrockpot.com

Stále ještě nejste majitelem hrnce na pomalé vaření? Pak si přečtěte naše recenze těch nejlepších pomalých hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.