Tuto pochoutku lze upéct rovněž v troubě. Stačí dát připravené jehly či špejle do pekáče s trochou vody a během pečení je pravidelně polévat vypečenou šťávou.
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 2 papriky
- 2 červené cibule
- 12 cherry rajčátek
- oregano, čerstvé nebo sušené
- tymián, čerstvý nebo sušený
- 5 PL olivového oleje
- šťáva z poloviny citrónu a trochu nastrouhané kůry
Postup
- Vepřové maso a zeleninu nakrájejte na kousky.
- Následně vložte maso, papriku, cibuli a rajčata do větší misky a zalijte olivovým olejem.
- Přidejte citronovou šťávu a kůru a vše posypte trochou oregana a tymiánu.
- Směs důkladně promíchejte a nechte alespoň 30 minut odležet.
- Následně všechny ingredience střídavě napichujte na špejle nebo špízové jehly.
- Posypte oreganem a tymiánem.
- Grilujte asi 15-20 minut.
- Pravidelně otáčejte a potírejte olivovým olejem.
Ke špízům se hodí různé přílohové omáčky. Připravte si třeba svůj vlastní jogurtový či jiný dip!