Vepřové ražniči rajčaty

Vepřové ražniči rajčaty

Tuto pochoutku lze upéct rovněž v troubě. Stačí dát připravené jehly či špejle do pekáče s trochou vody a během pečení je pravidelně polévat vypečenou šťávou.

Ingredience

  • 500 g vepřového masa
  • 2 papriky
  • 2 červené cibule
  • 12 cherry rajčátek
  • oregano, čerstvé nebo sušené
  • tymián, čerstvý nebo sušený
  • 5 PL olivového oleje
  • šťáva z poloviny citrónu a trochu nastrouhané kůry

Postup

  1. Vepřové maso a zeleninu nakrájejte na kousky.
  2. Následně vložte maso, papriku, cibuli a rajčata do větší misky a zalijte olivovým olejem.
  3. Přidejte citronovou šťávu a kůru a vše posypte trochou oregana a tymiánu.
  4. Směs důkladně promíchejte a nechte alespoň 30 minut odležet.
  5. Následně všechny ingredience střídavě napichujte na špejle nebo špízové jehly.
  6. Posypte oreganem a tymiánem.
  7. Grilujte asi 15-20 minut.
  8. Pravidelně otáčejte a potírejte olivovým olejem.
Vepřové špízy s rajčátky, paprikou a červenou cibulí
zdroj: tarasmulticulturaltable.com

Ke špízům se hodí různé přílohové omáčky. Připravte si třeba svůj vlastní jogurtový či jiný dip!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.