Tato pochoutka vám podráždí chuťové buňky, protože co je lepšího než dušené masíčko, které je šťavnaté a lahodné.
Ingredience:
- 600 g vepřového masa
- 200 g uzené slaniny
- 6 – 8 stroužků česneku
- 2 větší cibule
- 3 sušené chilli papričky
- 1 bobkový list
- 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 50 ml červeného vína
- 350 ml vývaru (vepřového nebo hovězího)
- 2 hrnky dlouhozrnné rýže
- 4 hrnky vody
- 3 lžíce oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na stejně velké kousky a slaninu na středně velké kostičky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu s masem a necháme restovat.
- Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, rajčatovou pastu a vaříme asi 3 – 4 minuty.
- Okořeníme, přihodíme nasekané chilli papričky, přilijeme víno s vývarem, promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud není maso měkké.
- Musíme ale hlídat, aby bylo měkké a zároveň šťavnaté, nikoliv vysušené.
- Když máme hotovo, odstavíme maso z plotny a uvaříme si rýži.
- Do hrnce dáme 2 hrnky rýže, přelijeme 4 hrnky vody a přivedeme k varu.
- Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se vstřebá voda.
- Pokud máme rýžovar, připravíme rýži v něm.
- Pak už jen stačí promíchat rýži s masem a servírovat.