Vepřové rizoto

Vepřové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tato pochoutka vám podráždí chuťové buňky, protože co je lepšího než dušené masíčko, které je šťavnaté a lahodné.

Ingredience:

  • 600 g vepřového masa
  • 200 g uzené slaniny
  • 6 – 8 stroužků česneku
  • 2 větší cibule
  • 3 sušené chilli papričky
  • 1 bobkový list
  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 50 ml červeného vína
  • 350 ml vývaru (vepřového nebo hovězího)
  • 2 hrnky dlouhozrnné rýže
  • 4 hrnky vody
  • 3 lžíce oleje

Postup:

  • Maso nakrájíme na stejně velké kousky a slaninu na středně velké kostičky.
  • V pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu s masem a necháme restovat.
  • Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, rajčatovou pastu a vaříme asi 3 – 4 minuty.
  • Okořeníme, přihodíme nasekané chilli papričky, přilijeme víno s vývarem, promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud není maso měkké.
  • Musíme ale hlídat, aby bylo měkké a zároveň šťavnaté, nikoliv vysušené.
  • Když máme hotovo, odstavíme maso z plotny a uvaříme si rýži.
  • Do hrnce dáme 2 hrnky rýže, přelijeme 4 hrnky vody a přivedeme k varu.
  • Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se vstřebá voda.
  • Pokud máme rýžovar, připravíme rýži v něm.
  • Pak už jen stačí promíchat rýži s masem a servírovat.
Srbská rýžová pánev z vepřového masa s chilli.
Zdroj: https://sortedfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.