Vepřové rizoto pečené v troubě

Vepřové rizoto pečené v troubě
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Chcete-li vyzkoušet netradiční způsob přípravy, zapečte rýži v troubě. Maso jako takové lze rovněž nahradit konzervou či klobásou.

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 400 g vepřové konzervy či klobásy
  • 2 pórky
  • 1 cibule
  • 4 šálky vývaru
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 40 g másla
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný parmezán
  • nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu s ventilátorem na 180°C.
  2. Mezitím si v hrnci na másle zlehka orestujte maso z vepřové konzervy či klobásu.
  3. Následně maso z pánve odstraňte a orestujte nakrájenou cibuli a pórek, osolte a opepřete.
  4. Přisypte rýži, přilijte vývar, přidejte vepřové maso a důkladně promíchejte.
  5. Vložte pokličkou přiklopený hrnec do předehřáté trouby na přibližně 15-20 minut, než rýže změkne a vývar se vyvaří.
  6. Přidejte hrášek, parmezán a nechte v troubě několik minut odpočinout, než se hrášek ohřeje.
  7. Servírujte posypané parmezánem a čerstvou petrželkou.
Pečená rýže v hrnci s hráškem a vepřovým masem
zdroj: pork.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.