Rychlé recepty na rizoto s vepřovým masem ve čtyřech různých variantách!

Velmi populární pokrm, který se připravuje na mnoho způsobů.

Nevíte, jak originálně už ho uvařit?

Načerpejte novou inspiraci z našich receptů na vepřové rizoto!

Všechny jsou chutné, snadné a hotové během několik málo minut.

Kterému z nich dáte přednost?

Jaká rýže je pro přípravu rizota nejvhodnější?

Obecně můžeme říci, že na rizoto lze více méně použít téměř jakýkoli druh rýže, nebo alespoň v Čechách to často děláme. Existují ale speciální druhy rýže, které jsou určené přímo pro přípravu rizota. Oceníte je zejména v případě, že dáváte přednost krémovější konzistenci tohoto pokrmu.

  • V Itálii se tradiční rizoto připravuje zejména z rýže Arborio, Carnaroli či Vialone Nano.
  • Tyto druhy jsou charakteristické kratším a kulatějším tvarem zrn, které se podobají perličkám. Při vaření vstřebávají více vody a zároveň uvolňují škrob, který houstne a vytváří typickou krémovou podobu italského risotta.
  • Nepoužívejte k přípravě rizota rýži jasmínovou ani basmati.
  • Rýži předem neproplachujte, vyplavili byste z ní zbytečně škrob, naopak se vyplatí rýži zlehka osmahnout na oleji.
  • Používejte vývar, nikoli vodu.

Rýže patří mezi velmi dobře stravitelné potraviny, které mohou bez obav konzumovat také starší lidé, děti či lidé s různými typy diet. Navíc neobsahuje lepek, vhodná je tak i pro osoby s celiakií. Je bohatá zejména na sacharidy a vlákninu, pokud ji ale s našimi recepty doplníte o vepřové maso a zeleninu, získáte rázem nutričně vyvážený pokrm s množstvím bílkovin, vitamínů i minerálních látek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.