Vepřové souvlaki

Vepřové souvlaki

Tento autentický řecký pokrm je jednoduchý na přípravu a tak skvěle chutná! Užijte si ho během letního grilování nebo i kdykoli během roku, například s osvěžující omáčkou tzatziki.

Ingredience

  • 4x 110 g steaky z vepřové krkovice, nakrájené na kousky (nebo použijte malou 450 g vepřovou plec, nakrájenou na kousky)
  • 1 šálek bílého vína
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušené petrželky
  • 1 lžička kořenící soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup

  1. Namočte asi 8 dřevěných špejlí do vody nebo si odložte kovové špejle, které použijete pro tento recept (zabráníte tak připálení špejlí).
  2. Vepřové maso nakrájejte na čtvercové kousky o délce asi 3,5 až 5 cm.
  3. Prošlehejte dohromady víno, citronovou šťávu, olivový olej, česnek, papriku, bazalku, petržel, kořenící sůl a pepř.
  4. Na namočené špejle natlačte kousky vepřového masa, asi 4-6 kusů na špíz v závislosti na velikosti.
  5. Marinádu nalijte do mělké nádoby, vložte do ní vepřové špízy a několikrát otočte, aby se obalily.
  6. Zakryjte víkem, vložte do lednice a nechte 1 až 6 hodin marinovat.
  7. Rozpalte gril na středně vysokou teplotu a potřete olivovým olejem (je-li to nutné).
  8. Můžete také použít velkou pánev nebo grilovací pánev.
  9. Špízy grilujte asi 3–6 minut z každé strany, dokud není vepřové maso propečené a nedosáhne vnitřní teploty 65 stupňů Celsia.
  10. Před podáváním nechte 3-5 minut odpočinout.
Kousky vepřového masa napíchané na špejlích a servírované na talíři s vedle položenou miskou s dipem a čerstvými bylinkami.
www.thebusybaker.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.