Vepřové výpečky pečené v remosce

Vepřové výpečky pečené v remosce
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Připravte si tento recept do remosky z vepřového masa, který můžete taktéž podávat s domácími hranolkami z předchozího receptu.

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 větší cibule
  • 3-4 stroužky česneku (množství dle chuti)
  • hladká mouka (asi lžíce)
  • sádlo (nebo máslo)
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Postup

  • Maso umyjte, očistěte od blan a nakrájejte na kostičky.
  • Cibuli nakrájejte na drobné kousky.
  • V míse kostičky masa osolte, opepřete, přidejte kmín a cibuli.
  • Prolisujte česnek a přidejte společně se lžící mouky.
  • Vše promíchejte, vložte do remosky a dejte péct.
  • Po nějaké době podlijte vodou a poté nechte dusit.
  • Až se voda vypaří, znovu podlijte a nechte dusit, dokud masíčko nebude křehké a zlatavé.
  • Hotové maso podávejte se zelím, knedlíkem nebo třeba s hranolkami z předchozího receptu.
Opečené vepřové maso
Zdroj: lordbyronskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.