Vepřové z jednoho hrnce

Vepřové z jednoho hrnce

Dušené pokrmy jsou vhodné nejen pro chladné zimní měsíce, ale svým způsobem po celý rok. Zelenina se dá použít nejen podle receptu, ale klidně na základě sezóny. Můžete tak mít v každém ročním období zcela jiný obsah zeleniny.

Ingredience:

  • 300 g libového vepřového masa
  • 100 g pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 120 g brokolice
  • 100 h cukety
  • 150 g dýně hokkaido
  • 200 g žampionů
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 červená paprika
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 hrst petrželky na ozdobu

Postup:

  • Vepřové maso nakrájíme na velké kostky nebo nudličky a orestujeme na trošce oleje v hrnci.
  • Po pár minutách přidáme nadrobno nakrájený pórek a česnek nasekaný na tenké plátky.
  • Přihodíme k masu do hrnce a za občasného míchání necháme vařit.
  • Ostatní zeleninu nakrájíme na hrubé kousky a krátce orestujeme.
  • Zalijeme bílým vínem, přidáme bobkové listy a zeleninový vývar.
  • Vmícháme rajčatový protlak a přihodíme všechno koření.
  • Za občasného promíchání necháme eintopf vařit asi 30-40 minut a poté znovu dochutíme.
  • Podávejte posypané trochou petrželky.
  • Jako příloha je perfektní opečený chléb s máslem a česnekem.
Dušené vepřové maso se zeleninou a vybraným kořením.
Zdroj: https://www.issgesund.at

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.