Vepřové záhorácké závitky s jablky a hruškou

Vepřové záhorácké závitky s jablky a hruškou

Recept není nic složitého, jen má to spoustu kroků. Jen bychom rozhodně doporučili, abyste si na něj dali čas. Čím více času a péče mu budete věnovat, tím lepší výsledný pokrm bude.

Co budeme potřebovat

  1. 1,5 kg vepřové krkovice
  2. Jablko (nakrájené na kostičky)
  3. Hruška (nakrájené na kostičky)
  4. Cibule (nakrájená na plátky)
  5. Lžíce másla
  6. Lžíce olivového oleje
  7. ½ lžičky cukru
  8. Chilli
  9. Lžička soli
  10. Lžička pepře
  11. 50 g cukru
  12. 150 ml vývaru
  13. 50 g sušených brusinek
  14. Celý hermelín
  15. 400 g červeného zelí

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů
  2. Vepřovou krkovici opláchneme a osušíme
  3. Maso přikryjeme potravinářskou fólií a rozklepeme na tenký plátek
  4. Maso osolíme, opepříme a dáme stranou
  5. Na sporáku si rozehřejeme středně velkou pánev a přidáme máslo společně s olejem
  6. Ty necháme rozpustit a přidáme cibuli
  7. Po 5 minutách vaření přidáme cukr a promícháme
  8. Cibuli necháme zkaramelizovat
  9. Restujeme 10-15 minut
  10. Přidáme nakrájené jablko a hrušku
  11. Promícháme, aby se vše spolu spojilo
  12. Po 3 minutách přidáme brusinky a 100 mililitrů vývaru
  13. Mícháme, aby se ingredience spojily, a necháme vařit po dobu 5-10 minut
  14. Mezitím si do vedlejšího hrnce dáme červené zelí
  15. Přidáme zbytek vývaru a lžíci cukru
  16. Promícháme a zelí necháme za občasného míchání na mírnou teplotu prohřívat
  17. Když nádivka začne redukovat, přidáme chilli a cukr
  18. Promícháme, a jakmile nádivka zhoustne, sundáme jí z plotny
  19. Nádivku necháme mírně vychladnout a poté jí navrstvíme na plátky krkovice
  20. Přidáme na plátky nakrájený hermelín a zelí
  21. Krkovici zarolujeme jako roládu a převážeme provázkem, aby se nerozpadla
  22. Závitky naskládáme do pekáče, přidáme vodu a vložíme do předehřáté trouby
  23. Rolády pečeme 60-75 minut
  24. Poté záhorácké závitky vyndáme z trouby, přikryjeme je alobalem a necháme odpočinout
  25. Masovou roládu nakrájíme na plátky a servírujeme například s bramborovým knedlíkem

Skvělou přílohou pro tento recept na záhorácké závitky jsou i bramborové placky. Nechte námi inspirovat různými recepty na bramboráky a vychutnejte si tento pokrm ještě o něco více!

Závitek z vepřového masa plněný červeným zelím, hruškou a jablkem.
Zdroj: natashaskitchen.com

S čím záhorácký závitek podávat? Určitě s některou z našich perfektních domácích přílohových omáček, ze kterých se vám budou sbíhat sliny. Odvažte se a vyzkoušejte i ty sladké.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.