Vepřový bůček na houbách s rýží

Vepřový bůček na houbách s rýží

Kombinace jemného vepřového bůčku a rýže je naprosto neodolatelná. Navíc je to nový způsob, jak využít zbylou rýži a přitom uspokojit vaše chutě. Houby shiitake jen umocňují delikátnost pokrmu.

Ingredience

  • 1 šálek hub shiitake (asi 5-6 čerstvých nebo sušených hub, nakrájených na kostičky)
  • 230 g vepřového bůčku (nakrájeného na velké kusy)
  • 2 lžíce oleje
  • 3 plátky zázvoru, nasekané
  • 1 a ½ lžíce rýžového vína
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • ¾ lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • ½-¾ šálku vody nebo vývaru
  • 4 šálky vařené rýže
  • 1 jemně nasekaná jarní cibulka

Postup

  1. Pokud používáte sušené houby shiitake, opláchněte je a poté je ponořte do teplé vody, dokud nezměknou.
  2. Trvá to nejméně 2 hodiny, ale je nejjednodušší je namočit přes noc.
  3. Než houby pokrájíte, vymačkejte z nich vodu a odložte je stranou.
  4. Vodu z hub si nechte.
  5. Pokud používáte čerstvé houby, jednoduše je nakrájejte na kostky.
  6. Opláchněte vepřový bůček a osušte ho.
  7. Maso nakrájejte na kostičky.
  8. Ve woku rozpalte dvě lžíce oleje.
  9. Opečte zázvor, dokud lehce nezhnědne.
  10. Přidejte maso a za stáleho míchání restujte, dokud nebude na okrajích lehce opečené.
  11. Přidejte houby a restujte další dvě minuty.
  12. Ztlumte oheň a přidejte 1 a ½ lžíce rýžového vína, 3 lžíce světlé sojové omáčky, ¾ lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíci cukru a ½ šálku vody, tekutinu z hub nebo vývar.
  13. Míchejte a přiveďte k varu.
  14. Snižte plamen, zakryjte pokličkou a duste 10 minut, dokud maso nezměkne.
  15. Nyní přidejte vařenou rýži a pořádně promíchejte.
  16. Ujistěte se, že je všechna rýže dobře promíchaná s omáčkou.
  17. Pokud je rýže suchá, pokropte ji několika kapkami vody.
  18. Nakonec promíchejte s nasekanou jarní cibulkou a podávejte!
www.thewoksoflife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.