Zkuste knedlo vepřo zelo trošku jinak. Oblíbená klasika české kuchyně je s pečeným bůčkem mnohem zajímavější a recept je velmi snadný
Ingredience
- 1,5 kg vepřového bůčku
- 2 PL soli
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 PL kmínu
- 1 PL cukru
- 1 PL sušeného česneku
- 1PL oleje
Postup
- Bůček omyjte, osušte a nakrájejte na plátky
- Olej smíchejte se solí a česnekem, potřete jím maso a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici
- Cibuli rozkrájejte na půlkolečka
- Na dno pekáčku rozprostřete zelí, poprašte ho kmínem a cukrem
- Přidejte cibuli a na ní rozložte maso
- Lehce podlijte vodou
- Pečte 60 minut v troubě předehřáté na 180°
- Během pečení podlévejte vodou nebo výpekem
- Podávejte s bramborovým knedlíkem a smaženou cibulkou