Vepřový bůček pečený se zelím

Vepřový bůček pečený se zelím

Zkuste knedlo vepřo zelo trošku jinak. Oblíbená klasika české kuchyně je s pečeným bůčkem mnohem zajímavější a recept je velmi snadný

Ingredience

  • 1,5 kg vepřového bůčku
  • 2 PL soli
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 PL kmínu
  • 1 PL cukru
  • 1 PL sušeného česneku
  • 1PL oleje

Postup

  1. Bůček omyjte, osušte a nakrájejte na plátky
  2. Olej smíchejte se solí a česnekem, potřete jím maso a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici
  3. Cibuli rozkrájejte na půlkolečka
  4. Na dno pekáčku rozprostřete zelí, poprašte ho kmínem a cukrem
  5. Přidejte cibuli a na ní rozložte maso
  6. Lehce podlijte vodou
  7. Pečte 60 minut v troubě předehřáté na 180°
  8. Během pečení podlévejte vodou nebo výpekem
  9. Podávejte s bramborovým knedlíkem a smaženou cibulkou
Plátky pečeného vepřového boku, se zelím a bramborovými knedlíky servírované na bílém talři
Zdroj: tofoodwithlove.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.