Vepřový bůček po vietnamsku

Vepřový bůček po vietnamsku

Bun cha je zprudka ogrilované vepřové maso, které můžete podávat nejlépe ve vývaru s nudlemi, se samotnými nudlemi, listovou zeleninou a bylinkami. Jako přílohu však můžete zvolit třeba rýži.

Ingredience

  • 500 g vepřového masa (bůček nebo krkovice)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 ks cibule
  • stroužek nasekaného česneku
  • lžíce olivového oleje
  • mletý pepř

Ingredience na omáčku

  • lžíce třtinového cukru
  • 2-3 lžic horké vody
  • lžíce rýžového octa
  • trocha koleček mrkve
  • lžíce rybí omáčky
  • nasekaný stroužek česneku

Další ingredience

  • rýžové nudle
  • čerstvá zelenina

Postup

  • Nejprve bůček zbavte kůže a nakrájejte na tenké plátky.
  • V míse smíchejte všechny ingredience v prvním bloku a maso do ní naložte. Dejte do lednice alespoň na hodinu odpočinout.
  • Mezitím, co se maso marinuje, smíchejte ingredience na omáčku. Cukr by se měl zcela rozpustit. Můžete přidat i najemno nasekanou jarní cibulku.
  • Předehřejte si troubu nejlépe na režim grilování na 220°C nebo rozpalte gril.
  • Uleželé maso rozložte na plech s pečícím papírem, přičemž odeberte cibuli.
  • Dejte péct po dobu, než marináda na mase zkaramelizuje.
  • Mezitím si připravte rýži nebo rýžové nudle a trochu čerstvé zeleniny, kterou máte rádi.
  • Po upečení servírujte bůček s nudlemi či rýží, čerstvou zeleninou a pikantní omáčkou v mističce, ve které lze maso namáčet. Dobrou chuť.
Vepřové maso grilované v sladkokyselé marinádě.
Zdroj: rockinmealss.com

Vyzkoušejte také naše recepty na jarní závitky! Inspirace vietnamskou kuchyní, kterou si zamilujete.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.