Bun cha je zprudka ogrilované vepřové maso, které můžete podávat nejlépe ve vývaru s nudlemi, se samotnými nudlemi, listovou zeleninou a bylinkami. Jako přílohu však můžete zvolit třeba rýži.
Ingredience
- 500 g vepřového masa (bůček nebo krkovice)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1/2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 ks cibule
- stroužek nasekaného česneku
- lžíce olivového oleje
- mletý pepř
Ingredience na omáčku
- lžíce třtinového cukru
- 2-3 lžic horké vody
- lžíce rýžového octa
- trocha koleček mrkve
- lžíce rybí omáčky
- nasekaný stroužek česneku
Další ingredience
- rýžové nudle
- čerstvá zelenina
Postup
- Nejprve bůček zbavte kůže a nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte všechny ingredience v prvním bloku a maso do ní naložte. Dejte do lednice alespoň na hodinu odpočinout.
- Mezitím, co se maso marinuje, smíchejte ingredience na omáčku. Cukr by se měl zcela rozpustit. Můžete přidat i najemno nasekanou jarní cibulku.
- Předehřejte si troubu nejlépe na režim grilování na 220°C nebo rozpalte gril.
- Uleželé maso rozložte na plech s pečícím papírem, přičemž odeberte cibuli.
- Dejte péct po dobu, než marináda na mase zkaramelizuje.
- Mezitím si připravte rýži nebo rýžové nudle a trochu čerstvé zeleniny, kterou máte rádi.
- Po upečení servírujte bůček s nudlemi či rýží, čerstvou zeleninou a pikantní omáčkou v mističce, ve které lze maso namáčet. Dobrou chuť.
Vyzkoušejte také naše recepty na jarní závitky! Inspirace vietnamskou kuchyní, kterou si zamilujete.