Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 2 střední cibule
- 1 palice česneku
- 2 lžičky uzené červené papriky
- mletý kmín
- mletý černý pepř
- 1 feferonka
- 1 lžička soli
- 5 lžic strouhané chlebové kůrky
- 2 lžíce sádla
Postup receptu
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na menší kousky
- Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme nakrájené maso na kostky
- Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, papriku a česnek
- Zamícháme, velmi krátce osmahneme a podlijeme trochou vody
- V polovině dušení přidáme chlebovou kůrku a za občasného zamíchání dusíme do změknutí masa
- Podáváme s chlebem
- Potřebujeme-li více šťávy, tak přidáme sklenku vody a zahustíme trochou tmavé hotové jíšky
- Takto upravený podáváme s houskovým, nebo bramborovým knedlíkem