Vepřový paprikáš po maďarsku

Vepřový paprikáš po maďarsku

Paprika je v maďarské kuchyni velmi oblíbeným kořením, které se přidává do řady pokrmů. Vyzkoušejte vepřovou podobu populárního paprikáše!

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa
  • 1 a 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek nakrájené maďarské papriky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 3 PL zakysané smetany
  • 1 PL jablečného octa
  • 3 PL sladké papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 PL rajčatového pyré
  • 1 čajová lžička čerstvého tymiánu
  • 5 čajových lžiček olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci či hlubší pánvi zahřejte olej a zlehka na něm orestujte kousky vepřového masa, které jste předtím posypali solí a pepřem.
  2. Následně maso vyjměte a do pánve dejte restovat nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a restujte přibližně 3-4 minuty, dokud nezměkne.
  4. Přidejte mouku, rajčatový protlak, tymián a sladkou papriku.
  5. Důkladně promíchejte a přilijte bílé víno.
  6. Povařte přibližně minutu a poté přidejte vývar a jablečný ocet.
  7. Následně do pánve přidejte zpět kousky vepřového masa a vařte ještě přibližně 5-10 minut, doměkka.
  8. Když je maso měkké, pánev z ohně odstavte a vmíchejte zakysanou smetanu.
  9. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.

Paprikáš se v Maďarsku podává především s nudlemi, skvěle ale chutná s jakýmikoli těstovinami i houskovým knedlíkem.

Talíř s tradičním maďarským paprikášem z vepřového masa
zdroj: ouichefnetwork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.