Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Chutný guláš vykouzlíte jen z několika málo ingrediencí, přesto je vynikající a hlavně maximálně snadný. Pokud se má vše povést, potřebujete rozhodně kvalitní suroviny, zejména pak nefalšovanou maďarskou papriku, která dodá pokrmům ten správný šmrnc.

Ingredience:

  • 5 plátků slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 lžička sádla
  • 2 velké cibule nakrájené na kostičky
  • 1/4 hrnku kvalitní maďarské papriky
  • 1 a 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 kg vykostěné vepřové kotlety nakrájené na kostky
  • 1 velká žlutá paprika zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 2 plechovky nakrájených rajčat (použijeme i s tekutinou)
  • 2/3 hrnku hovězího vývaru
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1 balení širokých vaječných nudlí

Postup:

  • Slaninu dáme do velké hluboké pánve a při středně vysoké teplotě orestujeme, aby byla zlatavě hnědá. To bude trvat cca 10 minut.
  • Do pánve přihodíme cibuli a necháme zesklovatět. Poté sundáme z plotny a vmícháme papriku, česnekový prášek i pepř.
  • Všechnu směs přendáme do hrnce a do pánve dáme rozpustit sádlo.
  • Vložíme vepřové kotlety a opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo.
  • Vyjmeme na prkénko, papírovými utěrkami odsajeme přebytečný tuk a nakrájíme na kostky o velikosti sousta.
  • Přihodíme do hrnce a do pánve dáme žlutou papriku a za stálého míchání restujeme, dokud nezměkne a nezačne vonět.
  • Rovněž přidáme do hrnce, přilijeme rajčata i s tekutinou, hovězí vývar a dáme na plotnu na střední teplotu.
  • Za občasného zamíchání vaříme asi 90 minut, až začne perkelt houstnout.
  • Těsně předtím, než budeme servírovat, ještě vmícháme zakysanou smetanu.
  • Mezitím si dáme vařit hrnec plný vody, a jakmile jej přivedeme k varu, osolíme vodu a vhodíme těstoviny.
  • Uvaříme přesně podle návodu uvedeného na obalu.
 Luxusní guláš s vepřovým masem a vůní papriky.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.