Vepřový řízek plněný sýrem a prosciuttem

Vepřový řízek plněný sýrem a prosciuttem
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Luxusní obalovaný řízek plněný sýrem a šunkou si snadno připravíte doma pomocí tohoto jednoduchého receptu. Sýr ementál a prosciutto řízku dodávají autentickou chuť, a protože je tato verze rychlá na přípravu, je to idální pokrm, který si můžete připravit kdykoli během pracovního týdne.

INGREDIENCE

  • 4 malé vepřové řízky z vepřové kýty, celkem asi 300 g
  • 4 plátky prosciutta
  • 50 g ementálu, nakrájeného na plátky
  • 4 lžíce hladké mouky, okořeněné
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 75 g suché bílé strouhanky
  • olej

POSTUP

  • Plátky vepřové kýty vložte mezi listy pečicího papíru a válečkem nebo těžkou pánví rozmačkejte, dokud nebudou velmi tenké (asi ½ cm).
  • Na jeden plátek masa položte 1 plátek prosciutta a na něj dejte 2 plátky sýra.
  • Navrch dejte druhý plátek prosciutta a pak druhý plátek masa.
  • Zatlačte okraje k sobě, aby se vše uvnitř uzavřelo.
  • Opakujte i s druhým řízkem.
  • Mouku, vejce a strouhanku dejte na samostatné talíře.
  • Řízky poprašte moukou, namočte ve vejci a poté obalte ve strouhance.
  • Znovu obalte ve vejci a strouhance, abyste měli pořádnou vrstvu strouhanky.
  • Na velké pánvi rozehřejte asi 1 cm oleje a poté řízek smažte 3 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nebude křupavý.
  • Dobrou chuť!
Plněný řízek servírovaný na talíři se salátem.
www.olivemagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.