Veselý velikonoční aspik s uzeninou

Veselý velikonoční aspik s uzeninou

Místo masa lze použít také uzeninu, především šunku, párky či jemnější druhy salámů.

Ingredience

  • 300 g šunky
  • 100 g nakládaných okurek
  • 100 g uvařené mrkve
  • kousek papriky
  • 45 g želatiny
  • 1500 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Ve studené vodě rozpusťte podle návodu želatinu a důkladněji ji promíchejte.
  2. Následně zahřejte zeleninový vývar, který dochuťte solí a pepřem.
  3. Přidejte do vývaru želatinu, promíchejte a nechte mírně vychladnout.
  4. Poté do vychlazené formy nalijte malé množství želatiny.
  5. Na želatinu vložte plátky mrkve a papriky a nechte chvilku ztuhnout.
  6. Následně do formy vyskládejte na kostičky pokrájenou šunku, zalijte želatinou a nechte opět ztuhnout.
  7. Takto postupujte až do doby, než bude celá forma zaplněná.
  8. Posledním krokem je vložení velikonočního aspiku do ledničky, alespoń na dobu 4 hodin.

Tento krásný velikonoční aspik můžete snadno použít jako nevšední formu občerstvení pro jakoukoli návštěvu.

Velikonoční pokrm z aspiku, šunky a zeleniny
zdroj: eatsmarter.com

Na pochoutkách z aspiku si můžete pochutnávat nejen o Velikonocích. Inspirujte se dalšími jednoduchými recepty s aspikem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.