Místo masa lze použít také uzeninu, především šunku, párky či jemnější druhy salámů.
Ingredience
- 300 g šunky
- 100 g nakládaných okurek
- 100 g uvařené mrkve
- kousek papriky
- 45 g želatiny
- 1500 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Ve studené vodě rozpusťte podle návodu želatinu a důkladněji ji promíchejte.
- Následně zahřejte zeleninový vývar, který dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte do vývaru želatinu, promíchejte a nechte mírně vychladnout.
- Poté do vychlazené formy nalijte malé množství želatiny.
- Na želatinu vložte plátky mrkve a papriky a nechte chvilku ztuhnout.
- Následně do formy vyskládejte na kostičky pokrájenou šunku, zalijte želatinou a nechte opět ztuhnout.
- Takto postupujte až do doby, než bude celá forma zaplněná.
- Posledním krokem je vložení velikonočního aspiku do ledničky, alespoń na dobu 4 hodin.
Tento krásný velikonoční aspik můžete snadno použít jako nevšední formu občerstvení pro jakoukoli návštěvu.
Na pochoutkách z aspiku si můžete pochutnávat nejen o Velikonocích. Inspirujte se dalšími jednoduchými recepty s aspikem!