Vídeňská varianta bramborového salátu

Vídeňská varianta bramborového salátu

Toužíte po změně? Nahraďte klasický bramborový salát odlehčenou vídeňskou verzí. Uvidíte, že budete mile překvapeni. 

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 300 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 1 bílá cibule
  • 3 PL octa
  • 3 PL rostlinného oleje
  • špetka cukru
  • pažitka na ozdobu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Brambory vložte do vody a uvařte.
  2. Ještě teplé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Zalijte je horkým hovězím vývarem a jemně promíchejte.
  4. Dochuťte octem, solí, pepřem, cukrem a jemně nakrájenou cibulí.
  5. Poté jej zalijte olejem.
  6. Na závěr ozdobte pažitkou.

Tento bramborový salát je velmi vhodnou přílohou k mletému masu, například sekané či karbanátkům.

Karbanátek s přílohou z brambor na vídeňský způsob.
zdroj: chefkoch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.