Toužíte po změně? Nahraďte klasický bramborový salát odlehčenou vídeňskou verzí. Uvidíte, že budete mile překvapeni.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 300 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
- 1 bílá cibule
- 3 PL octa
- 3 PL rostlinného oleje
- špetka cukru
- pažitka na ozdobu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Brambory vložte do vody a uvařte.
- Ještě teplé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Zalijte je horkým hovězím vývarem a jemně promíchejte.
- Dochuťte octem, solí, pepřem, cukrem a jemně nakrájenou cibulí.
- Poté jej zalijte olejem.
- Na závěr ozdobte pažitkou.
Tento bramborový salát je velmi vhodnou přílohou k mletému masu, například sekané či karbanátkům.
