Příprava: 35 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Těsto:
- 250 g cukru
- vanilkový cukr
- 4 vejce
- 2 dcl oleje
- 2 dcl mléka
- 300 g polohrubé mouky
- půl sáčku prášku do pečiva
První krém:
- 80 g kukuřičného škrobu
- 1 l pomerančového džusu
- 7 lžic cukru
Druhý krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 130 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- vanilkový cukr
Na ozdobu:
- pomerančový džus
- piškoty
- čokoládová poleva
- 2 lžíce rumu
Postup receptu
- Vejce si nejprve ušleháme s cukrem do husté pěny
- Potom pomalu vmícháme zbytek ingrediencí – mouku, mléko a prášek do pečiva, vytvoří se nám trošku tekutější těsto, tak se nelekejte
- Nalijeme na pečící papír na plech a pečeme při 200 °C asi 10 až 15 minutek
- Prví krém z džusu, kukuřičného škrobu a cukru uvaříme v hustou kaši a ještě teplou ji naléváme na vychladlý plát těsta a rozetřeme
- Druhý krém uvaříme z mléka a pudinku, poté do vychladlé směsi pomalinku zaděláme máslo ušlehané s cukrem
- Musíme krém nechat vychladnout, následně ho můžeme natřít na ten první, co jsme nanesli
- Nakonec smícháme džus s rumem a do něj namáčíme piškoty, které hned pokládáme na řezy
- Úplně nakonec pokapeme čokoládou