Vídeňský salát se špetkou hořčice

Vídeňský salát se špetkou hořčice

Tento salát můžete následně ozdobit čerstvými bylinkami, které mu dodají chuť i aroma, nejčastěji se používá pažitka, kopr či polníček. Kromě obyčejné hořčice lze použít též hořčici pikantní nebo dijonskou.

Ingredience:

  • 1000 g brambor
  • 1-2 cibule
  • 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 10 PL octa
  • 10 PL slunečnicového oleje
  • 1 čajová lžička hořčice
  • špetka cukru
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Nechte je pouze zlehka vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Cibuli nakrájejte na kostičky a smíchejte s plátky brambor.
  4. Přidejte vývar, olej, ocet a trochu hořčice.
  5. Důkladně promíchejte a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
  6. Nechte marinovat, dokud se tekutina nevstřebá.

Kromě tradičních masových pochoutek můžete salát servírovat také v lehčí podobě jen s vajíčkem natvrdo.

Směs vařených brambor a cibule v zálivce s octa a oleje s vejcem natvrdo.
zdroj: chefkoch.de

Kromě vídeňského salátu si v jarních a letních měsících můžete pochutnat i na dalších salátech z čerstvé zeleniny. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.