Tento salát můžete následně ozdobit čerstvými bylinkami, které mu dodají chuť i aroma, nejčastěji se používá pažitka, kopr či polníček. Kromě obyčejné hořčice lze použít též hořčici pikantní nebo dijonskou.
Ingredience:
- 1000 g brambor
- 1-2 cibule
- 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
- 10 PL octa
- 10 PL slunečnicového oleje
- 1 čajová lžička hořčice
- špetka cukru
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
- Nechte je pouze zlehka vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Cibuli nakrájejte na kostičky a smíchejte s plátky brambor.
- Přidejte vývar, olej, ocet a trochu hořčice.
- Důkladně promíchejte a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- Nechte marinovat, dokud se tekutina nevstřebá.
Kromě tradičních masových pochoutek můžete salát servírovat také v lehčí podobě jen s vajíčkem natvrdo.

Kromě vídeňského salátu si v jarních a letních měsících můžete pochutnat i na dalších salátech z čerstvé zeleniny. Inspirujte se!