Vietnamská polévka pho

Vietnamská polévka pho

Nepodceňujte první krok přípravy polévky související s cibulí a zázvorem. Pro správnou chuť polévky je velmi důležitý!

Ingredience:                                                                             

  • 1 bílá cibule
  • kousek čerstvého zázvoru, cca 8 cm
  • 5 anýzů
  • 4 celé hřebíčky
  • 3 tyčinky skořice
  • 2 kardamonové lusky
  • 1 PL celých semen koriandru
  • 8 šálků hovězího vývaru
  • 1 PL hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • 220 g libového hovězího masa, například svíčkové
  • 200 g tenkých rýžových nudlí
  • sůl
  • olej
  • čerstvé bylinky (koriandr, máta, thajská bazalka), fazolové klíčky, limetka, chilli papričky na ozdobení

Postup:

  1. Cibuli a zázvor oloupejte a rozpulte.
  2. Zapněte troubu na cca 180°C, cibuli a zázvor položte na plech řezem nahoru a potřete je trochou oleje.
  3. Pečte asi 7-10 minut, dokud vršky cibule a zázvoru mírně nezhnědnou. Vyjměte je a dejte stranou.
  4. Zahřívejte anýz, hřebíček, skořici, kardamom a koriandr ve velkém hrnci po dobu asi 3 minut, dokud se nerozvoní.
  5. Přidejte cibuli, zázvor, vývar a promíchejte.
  6. Pokračujte ve vaření, dokud vývar nedosáhne bodu varu.
  7. Poté snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte pokličkou a vařte alespoň 30 minut.
  8. Cibuli, zázvor a koření sceďte a vyhoďte.
  9. Do horkého vývaru vmíchejte rybí omáčku a cukr.
  10. Vývar ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  11. Mezitím, co se vývar vaří, uvařte nudle podle návodu na obalu.
  12. Sceďte je v cedníku a poté je krátce propláchněte studenou vodou, aby se dále nevařily.
  13. Libové hovězí maso nakrájejte na velmi tenké plátky proti vláknu. Je velmi důležité, aby maso bylo nakrájeno natenko, aby se ve vývaru rychle uvařilo a mělo jemnou strukturu.
  14. Do každé misky dejte nudle a plátky masa. Poté je přelijte vroucím vývarem a dbejte na to, aby bylo maso zcela ponořené, aby se uvařilo.
  15. Každou misku ozdobte bylinkami a na závěr přidejte vymačkanou limetkovou šťávu.
Vietnamská nudlová polévka a hovězím masem.
zdroj: gimmesomeoven.com

Recepty na polévku pho nejsou jedinou možností, jak dostat asijskou kuchyni i na váš stůl. Uvařte si také tradiční čínu. V masové i vegetariánské podobě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.