Tuhle skvělou kachní polévku jistě znáte z vietnamských restaurací a nyní si ji můžete uvařit i u vás doma.
Ingredience
- 4 kachní stehna
- 30 g zázvoru – na kachnu i do polévky
- ¼ šálku rýžového vína
- ½ lžičky koření pěti vůní
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce šalotek na kachnu
- 2 stroužky česneku
- 8 sušených shiitake hub
- 4 hvězdy anýzu
- 8 datlí
- 1.5 lžičky goji
- ½ lžičku semen koriandru
- 4 lžíce sojové omáčky
- ½ lžíce ústřicové omáčky
- 5 stroužků česneku
- 3 šalotky do polévky
- 1 cibule
- 1 lžíce cukru
- 200g vaječné nudle
- 1 pak choi
Postup
- První si připravíme kachní stehna. V míse smícháme polovinu strouhaného zázvoru, rýžové víno, sojovou omáčku, koření pěti vůní, šalotky a prolisovaný česnek.
- Touto směsí potřeme stehna a marinujeme 20 minut.
- Rozpálíme si troubu a zprudka pečeme asi 10 minut tak, aby nám kůže zezlátla.
- Zatímco připravujeme kachní maso tak si ve vlažné vodě namočíme shiitake houby, goji a datle asi na 10 minut. Poté propláchneme.
- Do hrnce nalijeme vodu a přidáme goji, datle, shiitake houby, anýz, semena koriandru, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, česnek, šalotky a cibule.
- Jakmile se nám voda začne vařit tak do ní přidáme kachní stehna a vaříme na mírném plameni asi 90 minut.
- V průběhu vaření odebíráme pěnu a pokud máme na povrchu hodně kachního tuku tak ho můžeme také odebrat.
- Mezitím si uvaříme nudle podle návodu a necháme zatím stranou.Polévku podáváme s nudlemi.
- Pár minut před koncem vaření přidáme do polévky pak choi a dochutíme cukrem.
- Polévku podáváme s nudlemi.