Vietnamská polévka s kachním masem

Vietnamská polévka s kachním masem

Tuhle skvělou kachní polévku jistě znáte z vietnamských restaurací a nyní si ji můžete uvařit i u vás doma.

Ingredience

  • 4 kachní stehna
  • 30 g zázvoru – na kachnu i do polévky
  • ¼ šálku rýžového vína
  • ½ lžičky koření pěti vůní
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce šalotek na kachnu
  • 2 stroužky česneku
  • 8 sušených shiitake hub
  • 4 hvězdy anýzu
  • 8 datlí
  • 1.5 lžičky goji
  • ½ lžičku semen koriandru
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • ½ lžíce ústřicové omáčky
  • 5 stroužků česneku
  • 3 šalotky do polévky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 200g vaječné nudle
  • 1 pak choi

Postup

  • První si připravíme kachní stehna. V míse smícháme polovinu strouhaného zázvoru, rýžové víno, sojovou omáčku, koření pěti vůní, šalotky a prolisovaný česnek.
  • Touto směsí potřeme stehna a marinujeme 20 minut.
  • Rozpálíme si troubu a zprudka pečeme asi 10 minut tak, aby nám kůže zezlátla.
  • Zatímco připravujeme kachní maso tak si ve vlažné vodě namočíme shiitake houby, goji a datle asi na 10 minut. Poté propláchneme.
  • Do hrnce nalijeme vodu a přidáme goji, datle, shiitake houby, anýz, semena koriandru, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, česnek, šalotky a cibule.
  • Jakmile se nám voda začne vařit tak do ní přidáme kachní stehna a vaříme na mírném plameni asi 90 minut.
  • V průběhu vaření odebíráme pěnu a pokud máme na povrchu hodně kachního tuku tak ho můžeme také odebrat.
  • Mezitím si uvaříme nudle podle návodu a necháme zatím stranou.Polévku podáváme s nudlemi.
  • Pár minut před koncem vaření přidáme do polévky pak choi a dochutíme cukrem.
  • Polévku podáváme s nudlemi.
Vietnamská polévka s nudlemi a zeleninou v bílé misce.
zdroj: delightfulplate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.