Vietnamská polévka s rýžovými nudlemi

Vietnamská polévka s rýžovými nudlemi

Kuřecí varianty polévky mají v porovnání s hovězími o trochu méně intenzivní chuť.

Ingredience:

  • čerstvý zázvor, cca 2 cm
  • 2 jarní cibulky
  • 1 svazek koriandru
  • 1 a 1/2 čajové lžičky semen koriandru
  • 1 celý hřebíček
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 2 šálky vody
  • 220 g kuřecích prsou
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 150 g sušených plochých rýžových nudlí
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • pepř
  • fazolové klíčky, snítky máty, thajská bazalka, lístky koriandru, limetka, chilli papričky na ozdobu

Postup:

  1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na 4 nebo 5 plátků. Plochou stranou nože nebo paličkou na maso je naklepejte a dejte stranou. Zelené části cibule nakrájejte na tenké plátky, bílé na kolečka a přidejte k zázvoru.
  2. Listy koriandru nasekejte nahrubo, abyste získali dvě polévkové lžíce a dejte je stranou na ozdobu.
  3. V hrnci opékejte semínka koriandru a hřebíček na středním ohni, dokud se nerozvoní, 1 až 2 minuty.
  4. Přidejte zázvor a části zelené cibule. Míchejte asi 30 sekund
  5. Přidejte kuřecí vývar, vodu, větvičky koriandru, kuřecí maso a sůl.
  6. Na prudkém ohni přiveďte k varu a poté teplotu snižte na mírný var.
  7. Po 5 až 10 minutách vaření by mělo být kuřecí maso uvařené.
  8. Vyjměte ho a vývar bez kuřete vařte dalších 15 až 20 minut.
  9. Kuřecí maso nechte vychladnout a poté ho nakrájejte nebo rozdrobte na kousky.
  10. Rýžové nudle namočte do horké vody, dokud nejsou poddajné a neprůhledné. Slijte je, propláchněte a dejte stranou.
  11. Po uvaření vývaru jej přelijte přes jemné sítko, pevné části vyhoďte.
  12. V případě potřeby dochuťte rybí omáčkou a cukrem, abyste vytvořili výrazný pikantně sladký nádech.
  13. Vývar přiveďte k varu na prudkém ohni. Nudle vložte do síťky a ponořte je na několik sekund do horkého vývaru, aby se zahřály.
  14. Nudle vyjměte z hrnce a rozdělte je do misek.
  15. Snižte teplotu, aby vývar zůstal horký, zatímco na nudle naaranžujete kuřecí maso a ozdobíte je nasekanou zelenou cibulkou, koriandrem a posypete pepřem.
  16. Vývar naberte do misek a podle chuti jej dozdobte případnými doplňky.
Kuřecí nudlová polévka podle vietnamské receptury.
zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.