Tento pokrm je doslova ze zbytků, ale nelekejte se bude to chuťová jízda! Nechte se unést lahodným asijským receptem na restovanou rýži s vepřovým masem. Tento pokrm připravený s vejci, česnekem, zázvorem a zelenou cibulkou, dochucený rybí omáčkou, vás zasytí sám o sobě, ale vepřové maso mu dodá ten správný šmrnc!
Co budeme potřebovat
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 500 g mletého vepřového masa
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky mletého česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- celá limetka
- 100 g jarní cibulky (nakrájené na kolečka)
- lžíce sezamových semínek
- 4 velká vejce
- 750 g vařené rýže
Postup
- Do velké pánve přidáme jednu lžíci oleje a všechno vepřové maso.
- Na středně vysokou teplotu vaříme vepřové maso 5-7 minut.
- Vařečkou mleté vepřové maso během vaření drtíme na menší kousky.
- Přidáme třtinový cukr a dobře promícháme, aby se vepřové maso obalilo.
- Pokračujeme ve smažení další 3–4 minuty.
- Vepřové maso přendáme z pánve do mísy a dáme stranou.
- Přidáme zbývající dvě lžíce oleje do pánve.
- Přidáme česnek a zázvor a vaříme 3 minuty.
- Dále přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř a rybí omáčku.
- Vejce uvaříme, jako bychom připravovali míchaná vejce, dokud přestanou být tekuté.
- K vejcím přidáme rýži a promícháme.
- Přidáme mleté vepřové maso zpět do pánve a promícháme s rýží.
- Jakmile je rýže plně prohřátá, vypneme sporák.
- Přidáme cibulku a sezamová semínka.
- Promícháme a ihned podáváme s další cibulkou, sezamovými semínky a limetkou na ozdobu.