Vietnamská smažená rýže s vepřovým masem

Vietnamská smažená rýže s vepřovým masem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Tento pokrm je doslova ze zbytků, ale nelekejte se bude to chuťová jízda! Nechte se unést lahodným asijským receptem na restovanou rýži s vepřovým masem. Tento pokrm připravený s vejci, česnekem, zázvorem a zelenou cibulkou, dochucený rybí omáčkou, vás zasytí sám o sobě, ale vepřové maso mu dodá ten správný šmrnc!

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce rostlinného oleje
  2. 500 g mletého vepřového masa
  3. ¼ lžičky mletého černého pepře
  4. 2 lžičky mletého zázvoru
  5. 2 lžičky mletého česneku
  6. 2 lžíce třtinového cukru
  7. 2 lžíce rybí omáčky
  8. celá limetka
  9. 100 g jarní cibulky (nakrájené na kolečka)
  10. lžíce sezamových semínek
  11. 4 velká vejce
  12. 750 g vařené rýže

Postup

  1. Do velké pánve přidáme jednu lžíci oleje a všechno vepřové maso.
  2. Na středně vysokou teplotu vaříme vepřové maso 5-7 minut.
  3. Vařečkou mleté vepřové maso během vaření drtíme na menší kousky.
  4. Přidáme třtinový cukr a dobře promícháme, aby se vepřové maso obalilo.
  5. Pokračujeme ve smažení další 3–4 minuty.
  6. Vepřové maso přendáme z pánve do mísy a dáme stranou.
  7. Přidáme zbývající dvě lžíce oleje do pánve.
  8. Přidáme česnek a zázvor a vaříme 3 minuty.
  9. Dále přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř a rybí omáčku.
  10. Vejce uvaříme, jako bychom připravovali míchaná vejce, dokud přestanou být tekuté.
  11.  K vejcím přidáme rýži a promícháme.
  12. Přidáme mleté vepřové maso zpět do pánve a promícháme s rýží.
  13. Jakmile je rýže plně prohřátá, vypneme sporák.
  14. Přidáme cibulku a sezamová semínka.
  15. Promícháme a ihned podáváme s další cibulkou, sezamovými semínky a limetkou na ozdobu.
Wok plný restované rýže na másle s vajíčkem a mletým vepřovým masem,
Zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.