Vietnamské hovězí rolky Pho Cuon

Vietnamské hovězí rolky Pho Cuon

Pho Cuon jsou nudle Pho plněné hovězím masem, salátem a spoustou různých druhů bylinek. V kombinaci s lehkým dressingem z rybí omáčky, octu, cukru, česneku a chilli se jedná o naprostou lahůdku, kterou se nebudete muset stydět servírovat jako předkrm či hlavní jídlo.

Ingredience

  • 500 gramů hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky (roštěná, flank steak)
  • 1 celý ledový salát
  • 1 balíček koriandru
  • 1 nebo 2 mrkve
  • ¼ lžičky soli (nebo podle chuti)
  • 1/8 lžičky pepře (nebo můžete dát více, pokud chcete)
  • 1 čajová lžička koření pěti vůní
  • 1 a ½ lžíce lisovaného česneku
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 balíček rýžového papíru (střední velikost – 22 cm)

Na zálivku:

  • ¾ šálku rybí omáčky
  • ½ šálku krystalového cukru
  • ½ šálku rýžového octa
  • 2 litry vody
  • 1 lžíce lisovaného česneku
  • 1 lžička nasekaného chilli (nebo podle chuti)

Postup                                       

  1. Namarinujte hovězí maso se solí, pepřem, česnekem (1 polévková lžíce), kořením pěti vůní a asi 2 lžícemi rostlinného oleje.
  2. Takto namarinované maso nechte odležet v lednici asi 20 minut.
  3. Salát a koriandr očistěte a dejte stranou.
  4. Rozehřejte pánev a nalijte na ni 2-3 lžíce oleje.
  5. Vložte zbytek lisovaného česneku a restujte asi 30 sekund nebo do zlatova.
  6. Do pánve vložte veškeré marinované hovězí maso a míchejte asi 1 minutu.
  7. Hovězí maso nepřevařte.
  8. V případě potřeby znovu dochuťte solí a pepřem.
  9. Odložte stranou.
  10. Rýžový papír namočte na několik sekund do teplé vody (namočte jeden po druhém) a dejte na talíř.
  11. Za několik sekund bude rýžový papír měkký.
  12. Dejte na papír malý kousek salátu, trochu koriandru a 3-4 kousky hovězího masa a poté závitek pevně srolujte.
  13. Připravte si zálivku.
  14. Mrkev nakrájejte na tenké plátky a přidejte 1 lžičku soli.
  15. Nechte takto asi 20 minut stranou.
  16. Poté mrkev opláchněte a vložte do mísy.
  17. Do malého hrnce dejte vodu, rybí omáčku, krystalový cukr a přiveďte k varu.
  18. Poté vypněte oheň a přidejte ocet, lisovaný česnek a nasekané ​​chilli.
  19. Zálivku ochutnejte.
  20. Měla být trochu slaná, ale zároveň kyselá a sladká.
  21. Nakonec do zálivky přidejte mrkev a servírujte spolu se závitky.
Rýžové závitky plněné masem a salátem servírované na talíři naskládané na sobě.
www.en.candycancook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.