Pho Cuon jsou nudle Pho plněné hovězím masem, salátem a spoustou různých druhů bylinek. V kombinaci s lehkým dressingem z rybí omáčky, octu, cukru, česneku a chilli se jedná o naprostou lahůdku, kterou se nebudete muset stydět servírovat jako předkrm či hlavní jídlo.
Ingredience
- 500 gramů hovězího masa, nakrájeného na tenké plátky (roštěná, flank steak)
- 1 celý ledový salát
- 1 balíček koriandru
- 1 nebo 2 mrkve
- ¼ lžičky soli (nebo podle chuti)
- 1/8 lžičky pepře (nebo můžete dát více, pokud chcete)
- 1 čajová lžička koření pěti vůní
- 1 a ½ lžíce lisovaného česneku
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 balíček rýžového papíru (střední velikost – 22 cm)
Na zálivku:
- ¾ šálku rybí omáčky
- ½ šálku krystalového cukru
- ½ šálku rýžového octa
- 2 litry vody
- 1 lžíce lisovaného česneku
- 1 lžička nasekaného chilli (nebo podle chuti)
Postup
- Namarinujte hovězí maso se solí, pepřem, česnekem (1 polévková lžíce), kořením pěti vůní a asi 2 lžícemi rostlinného oleje.
- Takto namarinované maso nechte odležet v lednici asi 20 minut.
- Salát a koriandr očistěte a dejte stranou.
- Rozehřejte pánev a nalijte na ni 2-3 lžíce oleje.
- Vložte zbytek lisovaného česneku a restujte asi 30 sekund nebo do zlatova.
- Do pánve vložte veškeré marinované hovězí maso a míchejte asi 1 minutu.
- Hovězí maso nepřevařte.
- V případě potřeby znovu dochuťte solí a pepřem.
- Odložte stranou.
- Rýžový papír namočte na několik sekund do teplé vody (namočte jeden po druhém) a dejte na talíř.
- Za několik sekund bude rýžový papír měkký.
- Dejte na papír malý kousek salátu, trochu koriandru a 3-4 kousky hovězího masa a poté závitek pevně srolujte.
- Připravte si zálivku.
- Mrkev nakrájejte na tenké plátky a přidejte 1 lžičku soli.
- Nechte takto asi 20 minut stranou.
- Poté mrkev opláchněte a vložte do mísy.
- Do malého hrnce dejte vodu, rybí omáčku, krystalový cukr a přiveďte k varu.
- Poté vypněte oheň a přidejte ocet, lisovaný česnek a nasekané chilli.
- Zálivku ochutnejte.
- Měla být trochu slaná, ale zároveň kyselá a sladká.
- Nakonec do zálivky přidejte mrkev a servírujte spolu se závitky.