Vietnamské trhané hovězí maso z tlakového hrnce

Vietnamské trhané hovězí maso z tlakového hrnce

Vietnamské trhané maso je neuvěřitelně chutné a skvěle poslouží jako luxusní předkrm plný jedinečných chutí. Můžete ho podávat s rýží jako plnohodnotný hlavní chod.

Co budete potřebovat

  • 3 lžíce avokádového oleje
  • 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • cca 2 kg falešné hovězí svíčkové, nakrájené na velké kousky
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 a ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 3 lžíce pasty z citronové trávy
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo třtinového cukru
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • ¼ šálku tekutých aminokyselin

Postup

  • Maso nakrájejte na velké kousky.
  • Kousky ze všech stran posypte mořskou solí, černým pepřem a sušeným česnekem.
  • Do tlakového hrnce přidejte avokádový olej a nakrájenou cibuli.
  • Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezačne hnědnout, asi 5 až 8 minut.
  • Cibuli dejte na jednu stranu tlakového hrnce a přidejte kousky masa.
  • Opékejte 3 až 4 minuty do zlatohněda.
  • V misce smíchejte vývar, javorový sirup, pastu z citronové trávy, česnek, limetkovou šťávu a aminokyseliny.
  • Tuto omáčku nalijte do tlakového hrnce.
  • Zajistěte pokličkou a stiskněte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minut.
  • Nechte parní ventil uzavřený a ujistěte se, že máte výchozí nastavení High (vysoký tlak).
  • Poté, co tlakový hrnec doběhne, nechte jej přirozeně zcela uvolnit a přejděte do režimu Keep Warm (udržujte teplé) alespoň na 1 hodinu.
  • Hovězí maso přendejte na prkénko a pomocí dvou vidliček ho nakrájejte.
  • Vložte maso zpět do tlakového hrnce, aby nasálo šťávu alespoň na 10 minut.
  • Dobrou chuť!
Natrhané maso s rýží, čerstvým koriandrem a limetkou v misce.
www.theroastedroot.net

Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Ochutnejte trhané kuřecí či vepřové!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.