Vietnamské trhané maso je neuvěřitelně chutné a skvěle poslouží jako luxusní předkrm plný jedinečných chutí. Můžete ho podávat s rýží jako plnohodnotný hlavní chod.
Co budete potřebovat
- 3 lžíce avokádového oleje
- 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
- cca 2 kg falešné hovězí svíčkové, nakrájené na velké kousky
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 a ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
- 3 lžíce pasty z citronové trávy
- 3 lžíce javorového sirupu nebo třtinového cukru
- 5 stroužků česneku, lisovaného
- ¼ šálku limetkové šťávy
- ¼ šálku tekutých aminokyselin
Postup
- Maso nakrájejte na velké kousky.
- Kousky ze všech stran posypte mořskou solí, černým pepřem a sušeným česnekem.
- Do tlakového hrnce přidejte avokádový olej a nakrájenou cibuli.
- Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezačne hnědnout, asi 5 až 8 minut.
- Cibuli dejte na jednu stranu tlakového hrnce a přidejte kousky masa.
- Opékejte 3 až 4 minuty do zlatohněda.
- V misce smíchejte vývar, javorový sirup, pastu z citronové trávy, česnek, limetkovou šťávu a aminokyseliny.
- Tuto omáčku nalijte do tlakového hrnce.
- Zajistěte pokličkou a stiskněte Manual/Pressure Cook a nastavte čas na 1 hodinu a 20 minut.
- Nechte parní ventil uzavřený a ujistěte se, že máte výchozí nastavení High (vysoký tlak).
- Poté, co tlakový hrnec doběhne, nechte jej přirozeně zcela uvolnit a přejděte do režimu Keep Warm (udržujte teplé) alespoň na 1 hodinu.
- Hovězí maso přendejte na prkénko a pomocí dvou vidliček ho nakrájejte.
- Vložte maso zpět do tlakového hrnce, aby nasálo šťávu alespoň na 10 minut.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Ochutnejte trhané kuřecí či vepřové!